ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο σχολεία της Λέρου αλλάζουν όψη με δωρεά αγάπης για τα παιδιά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΛΕΡΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Σε εξέλιξη βρί­σκο­νται οι εργα­σίες ανα­καί­νι­σης στο Μπελ­λέ­νειο Γυμνά­σιο και το Μπου­λα­φέ­ντειο Γενικό Λύκειο της Λέρου, χρη­μα­το­δο­τού­με­νες από προ­σω­πική δωρεά του προ­ε­δρου του Ιδρύ­μα­τος Ωνάση.
  • Οι παρεμ­βά­σεις περι­λαμ­βά­νουν συντή­ρηση και ανα­βάθ­μιση των σχο­λι­κών κτιρίων, εστιά­ζο­ντας σε όψεις, εσω­τε­ρι­κούς χώρους και κοι­νό­χρη­στες εγκα­τα­στά­σεις.
  • Ο δήμαρ­χος Λέρου, Τιμό­θεος Κωτ­τά­κης, ευχα­ρί­στησε το ζεύγος Παπα­δη­μη­τρίου για την προ­σφορά τους, τονί­ζο­ντας τη σημασία της για τα παιδιά και το μέλλον του νησιού.
  • Ο Αντώνης Παπα­δη­μη­τρίου υπο­γράμ­μισε την ανάγκη ανά­πτυ­ξης με σεβασμό στην αυθε­ντι­κό­τητα του νησιού και τις ανάγκες των κατοί­κων όλο το χρόνο.

Σε εξέλιξη βρί­σκο­νται οι εργα­σίες ανα­καί­νι­σης στο Μπελ­λέ­νειο Γυμνά­σιο και το Μπου­λα­φέ­ντειο Γενικό Λύκειο της Λέρου, οι οποίες χρη­μα­το­δο­τού­νται μέσω προ­σω­πι­κής δωρεάς του προ­έ­δρου του Ιδρύ­μα­τος Ωνάση, Αντώνη Παπα­δη­μη­τρίου, και της συζύγου του, Αφρο­δί­της Πανα­γιω­τά­κου.

Το ζεύγος επι­σκέ­φθηκε τα δύο σχολεία προ­κει­μέ­νου να δει την πορεία των εργα­σιών. Μαζί τους βρέ­θη­καν ο δήμαρ­χος Λέρου Τιμό­θεος Κωτ­τά­κης και ο πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λίου Πανα­γιώ­της Κου­μπά­ρος.

Τι περι­λαμ­βά­νουν οι εργα­σίες

Οι παρεμ­βά­σεις αφορούν τη γενική συντή­ρηση και ανα­βάθ­μιση των δύο σχο­λι­κών κτιρίων και περι­λαμ­βά­νουν εργα­σίες στις όψεις και στους εσω­τε­ρι­κούς χώρους, συντή­ρηση κοι­νό­χρη­στων χώρων και χώρων υγιει­νής, καθώς και παρεμ­βά­σεις στις ταρά­τσες και στη στε­γα­νο­ποί­ηση.

Μέρος των εξω­τε­ρι­κών εργα­σιών έχει ήδη προ­χω­ρή­σει, ενώ οι παρεμ­βά­σεις θα συνε­χι­στούν το επόμενο διά­στημα και στους υπό­λοι­πους χώρους.

Τιμό­θεος Κωτ­τά­κης: «Μία προ­σφορά για τα παιδιά και το μέλλον της Λέρου»

Ο δήμαρ­χος Λέρου Τιμό­θεος Κωτ­τά­κης ευχα­ρί­στησε θερμά τον Αντώνη Παπα­δη­μη­τρίου και την Αφρο­δίτη Πανα­γιω­τά­κου για την έμπρα­κτη αγάπη τους προς το νησί. «Σας ευχα­ρι­στούμε από βάθους καρδιάς. Να σας έχει ο Θεός καλά, εσάς και τα παιδιά σας, για να συνε­χί­σετε να προ­σφέ­ρετε στην πατρίδα μας και στη Λέρο», ανέφερε ο κ. Κωτ­τά­κης.

Αντώνης Παπα­δη­μη­τρίου: «Με τη Λέρο ται­ριά­ζουμε»

Ο Αντώνης Σ. Παπα­δη­μη­τρίου εξήγησε ότι η σχέση του ζεύγους με τη Λέρο στη­ρί­ζε­ται τόσο στην ιστο­ρική σύνδεση του νησιού με την Αλε­ξάν­δρεια και τους Αιγυ­πτιώ­τες όσο και στην αυθε­ντι­κό­τητα που εξα­κο­λου­θεί να δια­τη­ρεί. «Ερχό­μα­στε εδώ γιατί ανα­ζη­τούμε το αυθε­ντικό», τόνισε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η ανά­πτυξη είναι ανα­γκαία, αλλά πρέπει να συνο­δεύ­ε­ται από τις κατάλ­λη­λες υπο­δο­μές και να μη μετα­βά­λει τον χαρα­κτήρα του νησιού. «Δεν πρέπει να ερχό­μα­στε μόνο τον Αύγου­στο. Οι Λεριοί μένουν εδώ όλο τον χειμώνα και έχουν συγκε­κρι­μέ­νες ανάγκες», σημεί­ωσε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Ο Πρό­ε­δρος του Ιδρύ­μα­τος Ωνάση ανα­φέρ­θηκε με θετικά λόγια στη συνερ­γα­σία με τον Δήμαρχο Τιμόθεο Κωττάκη και τον Πρόεδρο του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λίου Πανα­γιώτη Κου­μπάρο, επειδή, όπως είπε, δίνουν έμφαση στις υπο­δο­μές και στην πρόοδο, δια­τη­ρώ­ντας παράλ­ληλα την αυθε­ντι­κό­τητα του τόπου.

Μιλώ­ντας για την προ­σω­πική δωρεά, ξεκα­θά­ρισε: «Εγώ και η Αφρο­δίτη, με ίδιους πόρους, θα βοη­θή­σουμε».

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.