Ειδήσεις

Πρόσκληση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την καταστροφή αγροτικών καλλιεργειών από πληθυσμούς ελαφιών

To πρόβλημα των ζημιών που προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες από τον άγριο πληθυσμό ελαφιών που ζουν στη Ρόδο είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας).

 Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Γενικός Διευθυντής Δασών Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς του νησιού προκειμένου να αναδειχτεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος αλλά και των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

 Ο κος Θεοδωρίδης θεωρεί ότι είναι δυνατή η εξεύρεση μίας εφικτής και δίκαιης λύσης ενώ μέσα από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί θα μπορούν να ληφθούν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

 “Από τη μία έχουμε ένα μοναδικό και απειλούμενο πληθυσμό ελαφιών και από την άλλη ένα υπαρκτό ζήτημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες της Ρόδου. Νομίζω ότι μέσα από μία ανοιχτή και χωρίς σκοπιμότητες, προκαταλήψεις ή στερεοτυπικές αναφορές συζήτηση μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις επιστημονικά, ηθικά και νομοθετικά ορθές που θα δρομολογήσουν την επίλυση του όποιου προβλήματος” επισημαίνει ο κος Θεοδωρίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου