Ειδήσεις

Tα… παράπονά τους στο δήμαρχο έκαναν οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των μαθητών της β΄ και γ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (Αμαράντειος) άκουσε και συζήτησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, που τα υποδέχθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας.
Για μια ακόμα φορά τα παιδιά εντυπωσίασαν διατυπώνοντας με ωριμότητα τα αιτήματά τους και παραδιδοντάς τα στον δήμαρχο Ρόδου και γραπτώς, με μια ωραία εικαστική δημιουργία. Τα προβλήματα που εντόπισαν δεν αφορούσαν μόνο το σχολείο τους (έλλειψη κεντρικής θέρμανσης, παράθυρα και οροφές που απαιτούν συντήρηση, παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο για δημιουργία υποδομών άθλησης κ.λπ.), αλλά και την ευρύτερη περιοχή του.
Παράλληλα, βρήκαν την ευκαιρία και διατύπωσαν βροχή ερωτήσεων στον κ. Χατζηδιάκο για τη λειτουργία του Δήμου και το ρόλο του δημάρχου.
Ο κ. Χατζηδιάκος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και κατέγραψε όλα τα αιτήματα, για να τα διαβιβάσει στους αρμόδιους αντιδημάρχους, ενώ ζήτησε από τα παιδιά να ξανάρθουν τις μέρες των Χριστουγέννων να του πουν τα κάλαντα και τους υποσχέθηκε περιήγηση στην πόλη με το τραινάκι της ΡΟΔΑ. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν, από την πλευρά τους, προσκάλεσαν τον δήμαρχο στο σχολείο τους, όπου στις 9 Δεκεμβρίου θα στολίσουν το δέντρο τους αποκλειστικά με στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.
Στο πλευρό του κ. Χατζηδιάκου βρέθηκε και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά, ελληνοκαναδός κ. Γιάννης Κάννης, που έλκει την καταγωγή από την Κάλυμνο και γνωρίζεται με τον δήμαρχο Ρόδου από παλιά. Ο κ. Κάννης μίλησε στα παιδιά, εμφανώς συγκινημένος, προτρέποντάς τα να εφοδιαστούν με το μόνο σίγουρο εφόδιο που έχει κανείς στη ζωή, τη γνώση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου