Πολιτιστικά

Δράσεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου

Στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου «Καζούλλειο» οι δράσεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου δε σταματούν ποτέ. Στις 17 Νοεμβρίου, μετά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, διοργανώθηκε στο σχολείο μας επιμορφωτικό σεμινάριο για ένα φαινόμενο που δυστυχώς μαστίζει την εκπαίδευση, δηλαδή τον σχολικό εκφοβισμένο, τον κοινώς λεγόμενο και «bullying». Στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου, από την έναρξη της σχολικής περιόδου, συγκροτήθηκε ένα οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, με την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε καθηγητές και μαθητές, και το σχεδιασμό δράσεων. Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της ομάδας σχολικού εκφοβισμού, της κ. Μαρίας Μπάκα, οι καθηγητές ενημερώθηκαν ενδελεχώς για τις διάφορες πτυχές του φαινομένου, ενώ υπήρξε και σχετική δραματοποίηση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης δυσάρεστων περιστατικών εκφοβισμού.
Στις 3 Δεκεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ, «Ατίθασα Πινέλα», αποδεχόμενη την πρόσκληση του ΕΕΕΕΚ Ρόδου, θα συνεργαστεί μαζί του, πραγματοποιώντας περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις. Η επίσκεψη αυτή, με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Ρακόπουλο, έρχεται να θεμελιώσει μια σχέση γόνιμης σύμπραξης ανάμεσα στους μαθητές και τους καθηγητές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η διασχολική συνεργασία και η κοινωνική ευαισθητοποίηση δεν περιορίζεται στα λόγια και τις ευχές, αλλά γίνεται δημιουργική δράση, που συνεισφέρει τα μέγιστα στην ηθικοποίηση και κοινωνικοποίηση των μαθητών μας.
Η Δ/ΝΤΡΙΑ
Δρ. ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΟΤΡΕΤΣΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου