Τοπικές Ειδήσεις

Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω και τους πολίτες της

– Το άγαλμα του Ιπποκράτη κοσμεί την Κω

Ιστορική στιγμή για την Ιπποκρατική Κω, για τους πολίτες της, για το μέλλον αποτελεί η τοποθέτηση του αγάλματος του Ιπποκράτη στο λιμάνι, στα σκαλοπάτια προς τον πλάτανο.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σε μια σύντομη αλλά περιεκτική τοποθέτηση ανέφερε: «Σε μια σεμνή τελετή κάναμε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη. Πλέον στο λιμάνι μας εμείς, μα και οι επισκέπτες μας θα θαυμάζουμε αυτό το μοναδικό έργο, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Με καθυστέρηση δεκαετιών, τοποθετήθηκε το άγαλμα του Ιπποκράτη, πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο στο νησί μας.

Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό

Οφείλω να ευχαριστήσω μέσα από τη ψυχή μου, έναν εξαίρετο Έλληνα που ζει εδώ και δεκαετίες στην Αμερική , τον κ. Δημήτρη Τάσσιο, ο οποίος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το άγαλμα. Όπως επίσης και τον γλύπτη Γιώργο Κικώτη, που παραδίδει στην κωακή κοινωνία ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό.

Σήμερα ήταν μια μέρα χαράς, συγκίνησης και υπερηφάνειας»ήταν τα λόγια του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά κατά την σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Ιπποκράτη που έγινε στην Κω.

Το άγαλμα αποτελεί από μόνο του, έναν εξαίρετο λόγο για να επισκεφτεί κανείς το νησί, υποστηρίζουν κάτοικοι της Κω που πλέον θα μπορούν καθημερινά να το βλέπουν. Το άγαλμα συμβολίζει την σημασία του Ιπποκράτη για το νησί και αναμφίβολα αυτή η πρωτοβουλία έτυχε θερμής ανταπόκρισης από όλη την κοινωνία του νησιού.

*Πηγή φωτογραφιών, facebook Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου