Ειδήσεις

Εορτάστηκε η ημέρα Τρίτης Ηλικίας από το Δήμο Ρόδου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων Τρίτης Ηλικίας, ο Δήμος Ρόδου πραγματοποίησε εκδήλωση προς τιμήν τους. Τα άτομα Τρίτης Ηλικίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Ζωάννου και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική ορχήστρα Κρεμαστής «Μαντολινάτα» και το Μουσικό κ. Ηλία Ανστασιάδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ημέρα αυτή ήταν προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή όλων των ΚΑΠΗ της Ρόδου στη Χάλκη, η οποία ματαιώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ο εορτασμός της ημέρας Τρίτης Ηλικίας θα συνεχιστεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου με την παράσταση Αντιγόνη, στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου.
Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων Τρίτης Ηλικίας
«Παγκόσμια Ημέρα ατόμων Τρίτης Ηλικίας»
Η 1η Οκτωβρίου κάθε έτους υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990 ως Παγκόσμια Ημέρα ατόμων Τρίτης Ηλικίας με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Με απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη του κάθε ανθρώπου να δέχεται την οργανωμένης μορφής φροντίδα, που χρειάζεται, στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η καλύτερη διαβίωση των ηλικιωμένων- φιλοξενουμένων στις δομές του Δήμου μας, η κοινωνικοποίηση τους, η εξωστρέφεια προς την τοπική κοινωνία και η διοργάνωση κάθε δημιουργικής δράσης και εκδήλωσης προς τιμή τους.
Η δημοτική αρχή ενισχύει με κάθε τρόπο όλες αυτές τις δομές και προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για καλύτερη ποιότητα ζωής. Η αναγνώριση της προσφοράς των ανθρώπων αυτών στις οικογένειες τους, αλλά και στην κοινωνία μέσα από τις εμπειρίες τους στην ζωή και τις γνώσεις τους είναι αναμφισβήτητη.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να τους έχουμε ενεργά κοντά μας και να τους προσφέρουμε την αγάπη και την φροντίδα μέσα από τις δομές του Δήμου Ρόδου. Στα πλαίσια αυτά η αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων, που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την ανταλλαγή συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων, μέσα από την διασκέδαση και άλλες βιωματικές εκδηλώσεις.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΝΝΑ ΖΩΑΝΝΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου