ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλεξιάδης: Εντός της ημέρας η αναστολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Αλεξιάδης

«Μέσα στην ημέρα θα γίνουν οι απα­ραί­τη­τες νομικές ενέρ­γειες για να ανα­στα­λεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιω­τική εκπαί­δευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών Τρύφων Αλε­ξιά­δης. Πρό­σθεσε μάλιστα πως η απόφαση ελήφθη μετά από δια­κομ­μα­τικό αίτημα.

«Πρέπει να φορο­λο­γούμε τόσο όσο να μπο­ρούμε να εισπρά­ξουμε, δια­φο­ρε­τικά χάνει το δημόσιο», τόνισε.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφα­νί­ζε­ται εκτε­θει­μένη για το θέμα της επι­βο­λής ΦΠΑ 23% στην ιδιω­τική εκπαί­δευση, καθώς, παρά τις περί του αντι­θέ­του πλη­ρο­φο­ρίες που εντέ­χνως δια­κι­νή­θη­καν λίγο πριν ανα­λά­βει καθή­κο­ντα η υπη­ρε­σιακή κυβέρ­νηση, φαί­νε­ται ότι δεν έγινε καμιά προ­σπά­θεια ανα­στο­λής της εφαρ­μο­γής του μέτρου.

Μάλιστα, χθες, σε μια πρω­το­φανή επί­δειξη διγλωσ­σίας, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανα­κοί­νωσή του δεσμεύ­θηκε ότι εάν επι­κρα­τή­σει στις εκλογές θα καταρ­γή­σει το μέτρο, που ο ίδιος στο προ­σχέ­διο προ­γράμ­μα­τος που παρου­σί­ασε προ ημερών εμφα­νί­ζει σχεδόν ως κοι­νω­νικά δίκαιο. Ειδι­κό­τερα στην ανα­κοί­νωση ανα­φέ­ρε­ται πως «η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιω­τική εκπαί­δευση προ­έ­κυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών. Η συγκε­κρι­μένη αύξηση ψηφί­στηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημο­κρα­τία. Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομι­σιόν ότι δεν ζητή­θηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαί­δευση, ζητάμε από την υπη­ρε­σιακή κυβέρ­νηση να προ­χω­ρή­σει στην ανα­στολή του μέτρου. Σε κάθε περί­πτωση, η νέα κυβέρ­νηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταρ­γή­σει το εν λόγω μέτρο».

Ως προς το χρονικό της υπό­θε­σης, επι­σή­μως, από την Κου­μουν­δού­ρου ανα­φέ­ρουν ότι ζητή­θηκε από το οικο­νο­μικό επι­τε­λείο της κυβέρ­νη­σης και ιδιαί­τερα από τον υπουργό Οικο­νο­μι­κών, κ. Γιώργο Χου­λια­ράκη, που είχε εμπλοκή στη δια­πραγ­μά­τευση, να επι­κοι­νω­νή­σει με τους εταί­ρους και να συζη­τή­σει τις δυνα­τό­τη­τες αλλαγής της επί­μα­χης ρύθ­μι­σης και αντι­κα­τά­στα­σης με ισο­δύ­ναμα μέτρα που θα κάλυ­πταν τα 168 εκατ. ευρώ, που έχουν προ­ϋ­πο­λο­γι­σθεί ως έσοδα από την επιβολή του 23% στην ιδιω­τική εκπαί­δευση. Η απά­ντηση της Κομι­σιόν, ωστόσο, χθες, ότι δεν ετέθη από ελλη­νι­κής πλευράς τέτοιο θέμα, αλλά και ότι δεν ήταν οι εταίροι που ζήτησαν το συγκε­κρι­μένο μέτρο, δημιουρ­γεί ερω­τή­ματα και αφήνει εκτε­θει­μένη την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.