Τοπικές Ειδήσεις

Ολοκλήρωση εγκατάστασης ασύρματου δικτύου με το πρόγραμμα wifi4eu, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες της Ηρωικής Νήσου Κάσου

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου ενημερώνει τους κατοίκους της Ηρωικής Νήσου Κάσου ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του ασύρματου δικτύου WIFI4EU σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλες οι υποδομές και η εν γένει λειτουργία του δικτύου είναι σε πλήρη συνεργασία με τον Δήμο. Συμμετείχε ενεργά στην εγκατάστασή του εξοπλισμού και στην παραχώρηση του μοναδικού ηλεκτρολόγου Μάκη Κουβαρά που κατασκεύασε όλες τις εγκαταστάσεις σε συγκεκριμένες τοποθεσίες του νησιού με επιτυχία .

Το πρόγραμμα , δίνει την ευκαιρία στους πολίτες και στους επισκέπτες του νησιού την ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους όπως : στην πλατεία του Δημαρχείου, στην πλατεία της Παναγίας, στην πλατεία του Πολιού, στο Δημοτικό γήπεδο 5Χ5, στο κεντρικό λιμάνι, στην πλατεία Ηρώων, στην πλατεία Μαρούκλας στο Αρβανιτοχώρι, στην πλατεία Αγίας Μαρίνας και στον Εμπορειό με μέγιστη εμβέλεια 200 μ περίπου.

Ο ελάχιστος αριθμός των σημείων πρόσβασης σε υπαίθριους χώρους ήταν εξαρχής 5 σημεία, ο Δήμος όμως κατάφερε να εξασφαλίσει και να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό σε 9 σημεία.

 

Στόχος είναι η αξιοποίηση της χρηματοδότησης προς όφελος των πολιτών και η επέκταση του δικτύου που έμειναν εκτός προγράμματος με την χρηματοδότηση του WIFI4GR σε δημόσιους χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου