Τοπικές Ειδήσεις

Άρχισαν οι λιποθυμίες στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου

Ξεκίνησαν οι λιποθυμίες στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου. Χθες κατέπλευσαν ταυτόχρονα τρία πλοία από την Τουρκία που μετέφεραν πάνω από 600 επισκέπτες, οι οποίοι έπρεπε να περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο για πάρα πολλή ώρα μέχρι να περάσουν από το διαβατηριακό έλεγχο.
Μία από τις τουρίστριες, εξαντλημένη από την ορθοστασία και τη ζέστη, δεν άντεξε και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρείο του λιμανιού, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνήλθε έπειτα από κάποια ώρα. Όπως είναι φυσικό, το περιστατικό αναστάτωσε τους επισκέπτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για την ταλαιπωρία που υφίσταντο. Ως γνωστό, το λιμάνι δεν διαθέτει κάποιο στέγαστρο ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες των πλοίων από την Τουρκία, όσο περιμένουν να ελεγχθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Οι τουριστικοί πράκτορες δέχονται πολλά παράπονα από τους τουρίστες, οι οποίοι σε καμία των περιπτώσεων δεν περίμεναν να έρθουν αντιμέτωποι με τόση ταλαιπωρία φτάνοντας στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου είχε δεσμεύσει το απαιτούμενο ποσό για την τοποθέτηση τέντας, η οποία όμως δεν τοποθετήθηκε ποτέ επειδή δεν δόθηκε η σχετική άδεια από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία. Κάθε προσπάθεια για την τοποθέτηση τέντας ή σκιάστρου έβρισκε πάντα αντίθετη την Αρχαιολογία.
Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Μπορεί το γραφείο διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι να στελεχώθηκε με πέντε αστυνομικούς ανά βάρδια με αποτέλεσμα να έχει επιταχυνθεί σημαντικά η διαδικασία, η μη λειτουργία του κλιματισμού ωστόσο στο χώρο εκτοξεύει το επίπεδο της ταλαιπωρίας στα ύψη! Η ευθύνη για τη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, που δεν φαίνεται να έχει φροντίσει για την αποκατάσταση της βλάβης.
Τουριστικοί επιχειρηματίες αναφέρουν ότι επανειλημμένως έθεσαν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου και στο δήμο Ρόδου το αίτημα για την τοποθέτηση τέντας ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες. Ως εναλλακτική λύση προτείνουν την τοποθέτηση πτυσσόμενης τέντας, πρόταση που επίσης δεν είχε καμία τύχη!
Η γκρίνια και η δυσαρέσκεια είναι έντονη κάθε φορά, με τους τουριστικούς πράκτορες να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες οι οποίοι, όπως είναι αυτονόητο, δεν σχηματίζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα για τη Ρόδο με το που πατήσουν το πόδι τους στο νησί
Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες του τουρισμού, δεν αρμόζει σε ένα νησί σαν τη Ρόδο να μη διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να υπόκεινται σε τέτοια μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδες άτομα καθημερινά, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα που …ψήνονται από τον ήλιο, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους στο γκισέ, ή όταν φτάσουν εκεί, υφίστανται ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία από την έλλειψη κλιματισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ροδίτης    02.07.2019 11:05

    Ντροπή στα δίποδα Γ Α Ϊ Δ Ο Υ Ρ Ι Α της διοίκησης αυτού του τόπου, που ακόμα και μετά από 80 χρόνια τουρισμού, επικρατεί το IQ ραδικιού.

Σχολιασμός άρθρου