Το πλάνο με το οποίο θα γίνεται η υγειονομική κάλυψη στα νησιά παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό από τους συναρμόδιους υπουργούς, σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κομβική φιλοσοφία είναι να δημιουργηθεί ένα «τυποποιημένο σύστημα», ώστε για κάθε κρούσμα που πιθανόν να υπάρξει σε κάποιο νησί να ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο σχετικά με το ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν μελετηθεί όλες οι υγειονομικές δομές τόσο στα νησιά όσο και στο κοντινότερο μεγάλο αστικό κέντρο από κάθε νησί. Σε πρώτη φάση, ένα κρούσμα, αν είναι ήπιο, δεν αποκλείεται να μπαίνει σε καραντίνα εντός νησιού. Ωστόσο, όπως προειπώθηκε, αν το περιστατικό είναι σοβαρότερο, τότε για κάθε νησί θα προβλέπεται η μεταφορά του σε συγκεκριμένο κοντινό αστικό κέντρο. Για παράδειγμα, ένα περιστατικό από τη Θάσο θα μεταφέρεται στην Καβάλα.

Κατά τα λοιπά, εκτενής συζήτηση έγινε και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα τεστ και για το ποια νησιά θα στελεχωθούν με μεγαλύτερους αντιδραστήρες, που μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι και ανάλυση εκατό δειγμάτων ημερησίως. Είναι βέβαιο ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν την κάθε λεπτομέρεια για το πλήρες άνοιγμα της τουριστικής σεζόν από τις 15 Ιουνίου, ώστε να υφίστανται συγκεκριμένα πρωτόκολλα για κάθε ενδεχόμενο. Υπάρχουν σκέψεις, μάλιστα, ο πρωθυπουργός, εντός της εβδομάδας, ίσως και την ερχόμενη Πέμπτη, να προβεί σε νέες ανακοινώσεις, που θα εστιάζονται στο ασφαλές και πλήρες σχέδιο της χώρας για το άνοιγμα του τουρισμού.

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, η διευθύντρια Αεροδιακομιδών Αννα Μαριόλα και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ