«Η τύχη της Ρόδου είναι στα χέρια των πολιτών της. Πιστεύω στην ορθή κρίση των πολιτών να επιλέξουν ανάμεσα σε μια κορεσμένη κι αναποτελεσματική δημοτική αρχή και σε μια ομάδα με όρεξη για δουλειά, τεχνογνωσία κι αγάπη για τον τόπο» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην «δημοκρατική» ο κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, ο 33χρονος πολιτικός επιστήμων, που «εκτέθηκε» για πρώτη φορά στην κάλπη και συγκέντρωσε την συντριπτική πλειοψηφία των σταυρών προτίμησης των ψηφοφόρων στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στον Δήμο Ρόδου.
«Πρώτος και μοναδικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη νίκη στις σημερινές εκλογές, που θα έρθει ως επιστέγασμα στο ξεκάθαρο -από την προηγούμενη Κυριακή- μήνυμα του Ροδιακού λαού για αλλαγή σελίδας και αποδέσμευση από την ‘’καφενειακή” πολιτική και τις πρακτικές του λαϊκισμού, της προχειρότητας και των ημετέρων» αναφέρει στην ίδια συνέντευξη, προσθέτοντας πως «Δεν πρέπει να αφήσουμε το μέλλον του τόπου μας στην τύχη του. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δοκιμάστηκε και απέτυχε. Όχι άλλος χαμένος χρόνος»!
«Απευθύνω κάλεσμα στους πολίτες της Ρόδου να δώσουν ενωμένοι σαν γροθιά, μια ισχυρή εντολή στον Αντώνη Καμπουράκη… από αύριο κιόλας να ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου που θα φέρει ξανά τη Ρόδο μας, πάλι ψηλά, εκεί που της αξίζει»!


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Τηλέμαχου Καμπούρη

• Κύριε Καμπούρη, πρώτα απ’ όλα θερμά συγχαρητήρια όχι απλά για την εκλογή σας ως πρώτος των πρώτων από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, αλλά και για ένα ιστορικό ρεκόρ ψήφων που συγκεντρώσατε, ως πρωτοεμφανιζόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σας ευχαριστώ θερμά κ. Αθανασίου, αν και ειλικρινά τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συνυποψήφιους της παράταξής μας ‘’Με Δυναμη για τη Ρόδο’’, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του επικεφαλής μας Αντώνη Καμπουράκη, για ένα δίκαιο και καθαρό αγώνα με μοναδικό στόχο, μια Ρόδο που θα λάμπει ξανά!
Φυσικά και δεν μπορώ κρύψω την ικανοποίησή μου για την μαζική εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό μου, παράλληλα όμως δράττομαι της ευκαιρίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους φίλους μου και σε όλους εκείνους που στάθηκαν αρωγοί μου στον όμορφο αυτό αγώνα.
• Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου;
Για έναν άνθρωπο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με τις εκλογές είναι μια πρωτόγνωρη και συνάμα δύσκολη εμπειρία. Εξαρτάται φυσικά κι από το πόσο χρόνο είναι διατεθειμένος να “ξοδέψει” κάποιος γι’ αυτό το σκοπό.
Eίμαι ένας άνθρωπος που όταν βάζει έναν στόχο προσπαθώ να τον πετύχω με κάθε δυνατό τρόπο.
Πολλά χιλιόμετρα με τ’ αυτοκίνητο, λίγες ώρες ύπνου και πολύ άγχος να τα προλάβεις όλα και να βρίσκεσαι παντού. Βέβαια κάθε μέρα που γυρνούσα στο σπίτι για να ξεκουραστώ είχα ήσυχη τη συνείδησή μου ότι τα έδωσα όλα κι έτσι έπαιρνα κουράγιο για την επόμενη δύσκολη μέρα.
• Πώς σας αντιμετώπισαν οι συνυποψήφιοι και οι ανθυποψήφιοί σας;
Θεωρώ ότι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας μας ως παράταξη ήταν η σύμπνοια και η διάθεση για συνεργασία που επέδειξαν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη μας.
Οι συνυποψήφιοί μου, ειδικά οι πιο έμπειροι σε τέτοιες καταστάσεις με βοήθησαν πολλές φορές να ξεπεράσω δυσκολίες που προέκυπταν, να κατανοήσω συμπεριφορές και χαρακτήρες και ν’ αντεπεξέλθω στην απαιτητική καθημερινότητα της προεκλογικής περιόδου. Γνώρισα ανθρώπους κι απέκτησα φίλους και συνεργάτες.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ανθυποψηφίους μου, μπορώ να πω ότι καθ’όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπήρχε ένα ειρηνικό κλίμα μεταξύ μας χωρίς ιδιαίτερες αντιπαραθέσεις και διαφορές.
Άλλωστε με τους περισσότερους απ’αυτούς υπάρχει προσωπική σχέση και γνωριμία χρόνων που καμία εκλογική διαδικασία δεν θα μπορεί να χαλάσει.
• Πώς κρίνετε συνολικά το έργο της υπό τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο δημοτικής αρχής και γιατί δεν πρέπει οι ψηφοφόροι να τον εμπιστευτούν ξανά;
Προσωπικά, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Ούτε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Καλές προθέσεις, μπορεί και να είχε κάποτε. Έργο δεν έκανε.
Ζούμε σε μια Ρόδο, πολύ κάτω από τις δυνατότητές της. Όλα πάνε στον «αυτόματο», και στηριζόμαστε στον καθημερινό ηρωισμό, των πολιτών της.
Ένας τόσο προικισμένος τόπος, έχει τέτοια κακή τύχη, εξαιτίας μιας κακής τοπικής διακυβέρνησης. Δυστυχώς αυτό έχει συμβεί.
Η Ρόδος μας στερείται θεμελιωδών υποδομών και βασικών υπηρεσιών. Η ευκαιρία που δόθηκε στην απερχόμενη δημοτική αρχή παρέμεινε ανεκμετάλλευτη. Καιρός να πάμε παρακάτω.


• Θεωρείτε ότι οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις θα στηρίξουν σήμερα στις εκλογές τον κ. Καμπουράκη; Θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους τους αρνητικά ή θετικά;
Η τύχη της Ρόδου είναι στα χέρια των πολιτών της. Πιστεύω στην ορθή κρίση των πολιτών να επιλέξουν ανάμεσα σε μια κορεσμένη κι αναποτελεσματική δημοτική αρχή και σε μια ομάδα με όρεξη για δουλειά, τεχνογνωσία κι αγάπη για τον τόπο.
Κανένας ψηφοφόρος δεν καθοδηγείται και δεν εξουσιάζεται. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο λαός θα μας δώσει την εντολή να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το νησί που αγαπάμε και θέλουμε τόσο πολύ να το δούμε ν’ αλλάζει επίπεδο.
• Γιατί πρέπει ο Αντώνης Καμπουράκης να είναι ο επόμενος δήμαρχος; 
Είχα την τύχη να τον ζήσω από κοντά και να δω τον τρόπο που σκέπτεται, συζητάει με τους συνεργάτες του και κυρίως παίρνει αποφάσεις -πολλές φορές κάτω από δύσκολες και πιεστικές συνθήκες -και αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με συνθετικό τρόπο σκέψης, παροιμιώδη ψυχραιμία και κυρίως για έναν άνθρωπο οραματιστή που η απόφασή του να παραμερίσει το προσωπικό του συμφέρον για το καλό του τόπου του, εμπνέει και εμάς τους υπολοίπους, να εργαστούμε σκληρά με γνώμονα την αλλαγή της εικόνας του νησιού μας.
Από ποια θέση θα θέλατε να προσφέρετε στα κοινά στον Δήμο της Ρόδου και γιατί;
Θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του Αντώνη Καμπουράκη για να με αξιοποιήσει όπου εκείνος πιστεύει ότι θα μπορούσα να είμαι αποτελεσματικός. Σημασία δεν έχει τι θέση θα πάρεις αλλά κατά πόσο διατεθειμένος είσαι να κάνεις προσωπικές θυσίες για έναν και μοναδικό σκοπό. Να υπηρετείς τους ανθρώπους που σε επέλεξαν και να τους κάνεις να αισθανθούν δικαιωμένοι για την επιλογή τους αυτή.
• Τέλος, θα θέλαμε μια δήλωσή σας προς τους ψηφοφόρους, που προσέρχονται για δεύτερη φορά στις κάλπες.
Πρώτος και μοναδικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι μια μεγάλη νίκη στις σημερινές εκλογές, που θα έρθει ως επιστέγασμα στο ξεκάθαρο -από την προηγούμενη Κυριακή- μήνυμα του Ροδιακού λαού για αλλαγή σελίδας και αποδέσμευση από την ‘’καφενειάκη” πολιτική και τις πρακτικές του λαϊκισμού, της προχειρότητας και των ημετέρων.
Η προσέλευση όλων μας στις κάλπες πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν της προηγούμενης Κυριακής. Εάν ήταν σημαντική η επιλογή της σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε με τον πρώτο γύρο των εκλογών, η επιλογή του δημάρχου είναι ακόμα σημαντικότερη.
Δεν πρέπει να αφήσουμε το μέλλον του τόπου μας στην τύχη του.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή δοκιμάστηκε και απέτυχε. Όχι άλλος χαμένος χρόνος!
Αυτή την κρίσιμη στιγμή, καλώ όλους τους πολίτες του νησιού, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, γυναίκες και άνδρες, να δώσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά, μια ισχυρή εντολή στον Αντώνη Καμπουράκη, από αύριο κιόλας να ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου που θα φέρει ξανά τη Ρόδο μας, πάλι ψηλά, εκεί που της αξίζει!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ