Η Ελλάδα και η Τουρκία συναντούν τις μεγαλύτερες προτιμήσεις των Γερμανών για αγορά πακέτων διακοπών τον Ιανουάριο σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας μας στο Βερολίνο. Σε μέσους όρους πάντως η χώρα είναι στη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ.

Όπως αναφέρεται η προπώληση των πακέτων διακοπών για το καλοκαίρι αυξήθηκε κατά 18% το μήνα Ιανουάριο. Τα πιο υψηλά ποσοστά πωλήσεων πετυχαίνουν μέχρι στιγμής η Ελλάδα και η Τουρκία, ξεπερνώντας τους προορισμούς της Ισπανίας. Σύμφων, πάντως, με τα στοιχεία της πλατφόρμας αναζήτησης Skyscanner, η Ισπανία αποτελεί τον βασικό τουριστικό προορισμό για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και τον τέταρτο για την Αμερική. Το περασμένο έτος η ιστοσελίδα κατέγραψε ότι το 19% των αναζητήσεων αφορούσαν ταξίδια κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Είναι ενδεικτικό ότι ενδιαφέρον για την Ελλάδα απλώνεται και σε άλλους κλάδους. Π.χ. υπάρχει ενδιαφέρον  και για την κρουαζιέρα. Ο  ταξιδιωτικός οργανισμός Viajes el Corte Ingles προσφέρει στην Ισπανική αγορά τρία διαφορετικά πακέτα κρουαζιέρας της εταιρείας Celestial Cruises, με προορισμό το Αιγαίο. Άλλωστε η αγορά της κρουαζιέρας στην Γερμανία αναπτύχθηκε με 17% το 2017, με τον κύκλο εργασιών να φθάνει τα € 4 δις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ και την επεξεργασία του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, τον Ιανουάριο η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά +21,7% και διαμορφώθηκε στις 62 χιλ. ταξιδιώτες

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΤτΕ το 2017 οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 31,5% και διαμορφώθηκαν στα 2.553 εκατ. ευρώ. Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 18,1% και διαμορφώθηκαν στις 3.706 χιλ. ταξιδιώτες.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ