Τοπικές Ειδήσεις

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την προσεχή Δευτέρα αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, του ΠΡΟΤΟΥΡ, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων προκειμένου να συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση ITB Berlin 2024 (5-7 Μαρτίου).
Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων μερίμνησαν για την ενοικίαση περιπτέρου 50 τ.μ. στην ΙΤΒ, εξασφαλίζοντας την αυτόνομη παρουσία του προορισμού. Στο περίπτερο της Ρόδου θα γίνονται οι επαφές και οι Β2Β συναντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων με στελέχη των τουρ οπερέιτορς με στόχο τη σύναψη νέων συμφωνιών.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση θα συμμετέχει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που θα φιλοξενεί στο περίπτερό του συνολικά 85 συνεκθέτες. Στο Περίπτερο του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ειδικές παρουσιάσεις στο γερμανικό κοινό για τα GR– eco Islands όπου ανήκουν η Χάλκη, η Αστυπάλαια και η Τήλος.
Επικρατεί γενικότερα αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν καθώς η ζήτηση για τη Ρόδο κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα από τις περισσότερες αγορές. «Το κλίμα για τη Ρόδο είναι θετικό. Οι κρατήσεις παρουσιάζουν θετικό πρόσημο. Από τα τέλη Μαρτίου που ξεκινάμε επισήμως, θα αρχίσει να υπάρχει κάποια κινητικότητα. Σταδιακά η ροή των αφίξεων θα πυκνώνει και αν όλα πάνε καλά και αποφευχθούν τα όποια απρόοπτα, θα σημειωθεί νέα αύξηση στο συνολικό αριθμό αφίξεων. Στο Βερολίνο θα έχουμε μία πιο συγκεκριμένη εικόνα για τις τάσεις και την προοπτική της σεζόν και θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να συνάψουμε νέες συμφωνίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις από τη γερμανική τουριστική αγορά παρουσιάζουν κάποια υστέρηση σε σύγκριση με πέρυσι. Το γεγονός αυτό αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες και κυρίως στην διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία έχουν ανασταλεί άδειες εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επιπλέον η συνεχιζόμενη ακρίβεια και ο πληθωρισμός, καθιστά τους Γερμανούς πιο επιφυλακτικούς. Στην ΙΤΒ αναμένεται να φανεί αν υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης των κρατήσεων και αν τελικά κινηθούν οι αφίξεις από τη Γερμανία ανοδικά ή αν θα υπάρξει στασιμότητα αυτή τη χρονιά.
Στον αντίποδα, οι Βρετανοί αναμένεται να πρωτοστατήσουν στις αφίξεις καθώς ήδη οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο βρετανικός όμιλος, Jet2 με τις jet2.com και την Jet2holidays, την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δεύτερο μεγαλύτερο tour operator, έχει εντάξει στο πρόγραμμά του για τη σεζόν του 2024 επιπλέον διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για τη Ρόδο, από 9 βρετανικά αεροδρόμια (Στάνστεντ Λονδίνου, Μπέρμπιγχαμ, Μάντσεστερ, Λίντς κ.ά.) την περίοδο 3 – 9 Νοεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την επιμήκυνση της σεζόν προς το τέλος της, μέσα στο φθινόπωρο.
Θετικό πρόσημο έχουν επίσης οι κρατήσεις από την Ολλανδία, τη Φινλανδία και από όλες τις σκανδιναβικές χώρες γενικότερα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου