Ειδήσεις

Skyscanner: Η Ελλάδα hot spot για το καλοκαίρι του 2021

Μετά από μια αύξηση των κρατήσεων που έγιναν στο Skyscanner τις μέρες αφότου ο πρωθυπουργός αναφέρει λεπτομερώς τον χάρτη πορείας ανοίγματος για την Αγγλία, το Skyscanner κυκλοφόρησε μια λεπτομερή ανάλυση των αναδυόμενων τάσεων για το καλοκαίρι του 2021.

Η ανάλυση αποκαλύπτει ότι τον Ιούλιο το 66% των οι παραθεριστές θέλουν να ξεφύγουν για περισσότερο από μία εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η ανεπιθύμητη ζήτηση για καλοκαιρινή απόδραση είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Ισπανία

Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου από τότε που έγινε η ανακοίνωση, με την πιο δημοφιλή εξερχόμενη ημερομηνία να είναι τον Αύγουστο. Τα περισσότερα ταξίδια (54%) θα έχουν διάρκεια μιας εβδομάδας ή λιγότερο, και οι κορυφαίοι προορισμοί στην Ισπανία είναι η Μάλαγα, η Πάλμα και η Ίμπιζα. Οι τιμές είναι έως και 25% χαμηλότερες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από ό, τι το 2020 και έως και 11% χαμηλότερες σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2019.

Η Ελλάδα

Ελλάδα είναι ένα ακόμη καλοκαιρινό hotspot του 2021 και οι περισσότερες κρατήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από την ανακοίνωση για ταξίδια που αναχωρούν τον Αύγουστο. Η Ελλάδα ονομάστηκε hotspot για το 2021 στην καμπάνια Skyscanner 2021 Destinations τον Δεκέμβριο του 2020. Οι μέσες τιμές είναι έως και 30% χαμηλότερες από το καλοκαίρι του 2020 και 11% χαμηλότερες από το 2019.

Τουρκία

Τα περισσότερα ταξίδια στην Τουρκία οργανώνονται για τον Ιούλιο, με κατά μέσο όρο 2,9 επιβάτες ανά κράτηση, υποδεικνύοντας ότι οι περισσότερες κρατήσεις είναι για οικογένειες και γκρουπ. Τα μεγάλα ταξίδια στην Τουρκία είναι συνηθισμένα, με το 76% των κρατήσεων για ταξίδια περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι τιμές είναι έως και 27% χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2020 και 31% χαμηλότερες από το 2019.

Ιταλία

Η πιο δημοφιλής ώρα για διακοπές στην Ιταλία το καλοκαίρι του 2021 είναι ο Ιούλιος, με κατά μέσο όρο 2,2 επιβάτες ανά κράτηση, υποδεικνύοντας ότι ζευγάρια ή δύο φίλοι αναζητούν μια ιταλική απόδραση. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν μια σύντομη απόδραση στο il bel paese με το 65% των κρατήσεων για μια εβδομάδα ή λιγότερο. Οι καλοκαιρινές τιμές είναι επίσης ελκυστικές σε σύγκριση με πέρυσι, έως και 27% χαμηλότερες από τον μέσο όρο του 2020 και 23% χαμηλότερες από το 2019.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία διατηρεί τη δημοτικότητά της στους ταξιδιώτες, με το αγαπημένο της οικογένειας Faro να αποδεικνύεται πιο δημοφιλές τον Ιούλιο, με σχεδόν τα μισά από αυτά τα ταξίδια κράτησης για μια εβδομάδα ή λιγότερο. Για τους παραθεριστές που θέλουν να κάνουν μια προσφορά, η Πορτογαλία θα μπορούσε να είναι το καλύτερο στοίχημα με τιμές έως και 34% φθηνότερες από το καλοκαίρι του 2020 και 23% χαμηλότερες από το 2019.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου