Ειδήσεις

Υπό καθεστώς εκκαθάρισης η Αιγαίον Ασφαλιστική

Την απόφαση να ανακαλέσει οριστικά την άδεια λειτουργίας της Αιγαίον Ανώνυμης Ασφαλιστικής Εταιρίας έλαβε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η ασφαλιστική τίθεται σε καθεστώς ασφαλιστικής εκκαθάρισης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ για την μη συμμόρφωσή της με τις Κεφαλαιακές Απαιτήσεις (SCR) ως όφειλε μέχρι έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου στις 31.12.2017, αλλά και ούτε υπέβαλε προς την Τράπεζα της Ελλάδος το κατ’ άρθρο 109 παρ. 2 του ν.4364/2016, σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, αναγνωρίζοντας πλέον ρητά την αδυναμία της να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια διάσωσης αυτής και δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι επιβεβλημένη η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της και η θέση αυτής σε ασφαλιστική εκκαθάριση.
Η Εταιρεία δεν έχει κινδύνους εν ισχύ, δεδομένου ότι διέκοψε την ανάληψη νέων ασφαλιστικών κινδύνων από το τέλος Νοεμβρίου 2015, μέσω διαδικασιών Run Off.
Οι εναπομείναντες εκκρεμείς προς διακανονισμό φάκελοι ζημιών ανέρχονται, σύμφωνα με τα υποβληθέντα στοιχεία, σε πεντακόσιους πενήντα έξι (556) στις 31.12.2017.
Δεδομένης της παύσης νέων ασφαλιστικών εργασιών τα τελευταία δύο έτη και της απουσίας δικτύου πωλήσεων, σε συνδυασμό με τη σημαντική συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου εκκρεμών ζημιών καθώς και των υφιστάμενων κεφαλαιακών απαιτήσεων αυτής, δεν διαφαίνεται προοπτική εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ανάδοχη ασφαλιστική επιχείρηση για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας ούτε εισόδου νέων μετόχων σε αυτήν.
Συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Εταιρείας και για τη θέση της υπό καθεστώς ασφαλιστικής εκκαθάρισης προς τον σκοπό της προστασίας των δικαιούχων απαιτήσεων από ασφάλιση.
Η ανάκληση ισχύει από 23 Φεβρουαρίου 2018. Ασφαλιστικός Εκκαθαριστής για την ασφαλιστική εκκαθάριση έχει οριστεί η κυρία Ευαγγελία Παρίση του Χρήστου, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής.
Στην Ρόδο εκκρεμούν δικαστήρια με εναγόμενη την εταιρεία από τροχαία ατυχήματα και οι ενάγοντες πρόκειται να ταλαιπωρηθούν μέχρι να αποζημιωθούν από το επικουρικό κεφάλαιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου