Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια από τις αγορές του μέλλοντος: μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του σημαντικού και ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα του ιατρικού τουρισμού στην ITB 2017 , η αυξανόμενη ζήτηση έκρινε απαραίτητη τη μετακίνησή του σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Διαλέξεις και παρουσιάσεις θα λάβουν χώρα εκεί και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με κλινικές, προορισμούς και ιατρική ασφάλεια. Το συνέδριο της Ιατρικής Τουριστικής Βιομηχανίας (HTI) είναι φέτος επίσημος χορηγός του περιπτέρου του Ιατρικού Τουρισμού. Η Ιατρική Τουριστική Βιομηχανία, η οποία φέτος διοργανώνει συνέδρια στο Ζάγκρεμπ και τις Βρυξέλλες, ειδικεύεται σε συνέδρια σε όλη την Ευρώπη. Την Τετάρτη 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Medical Media Lunch και θα ακολουθήσει το ITB Medical Night την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Ο ιατρικός τουρισμός προσφέρει σημαντικές προοπτικές για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της VISA και της Oxford Economics, ο τρέχων κύκλος εργασιών του τομέα ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως είναι περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τα επόμενα δέκα χρόνια η ανάπτυξη προβλέπεται να φθάσει το 25% ετησίως. Η ζήτηση παγκοσμίως για θέσεις του Ιατρικού Τουρισμού στο World’s Largest Travel Trade Show αντανακλά αυτή την τάση.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Medical Media Lunch θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου από τις 13:00μ.μ. έως τις 14:30μ.μ. στο περίπτερο του Ιατρικού Τουρισμού. Μετά την εκδήλωση, η Ένωση Ιατρικής Τουριστικής Ποιότητας (MTQUA) θα παρουσιάσει τις δέκα καλύτερες κλινικές στον κόσμο που προσφέρουν πείθαλψη σε τουρίστες. Στη διάλεξη με θέμα «Το δάσος και η δυναμική του στην υγεία – ένα πράσινο φαρμακείο», ο Dr. Karin Lehrmann, του Kaiserbäder Insel Usedom, θα παρουσιάσει τα οφέλη των δέντρων στην υγεία. Στις διαλέξεις τους, η Berlin Health Excellence και η Deutscher Heilbäderverband θα παρουσιάσουν τον εξέχοντα ρόλο της Γερμανίας ως ένας από τους κορυφαίους ιατρικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στο συνέδριο της Ιατρικής Τουριστικής Βιομηχανίας θα παρουσιαστούν τα τελευταία νέα. Άλλοι διεθνείς εκθέτες είναι η Οφθαλμολογική Κλινική Dünyagöz, το Νοσοκομείο Esnaf από την Τουρκία και το Conseil National της Etablissement Thermaux από τη Γαλλία. Το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού από το Γκντανσκ θα ενημερώσει τους επισκέπτες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ιατρικό τουρισμό στην Πολωνία. Επίσης, θα παρέχουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες υγείας η Europäischer Heilbäderverband, η Kvarner Health, η Διεθνής Ιατρική Ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας και η Κλινική Ενέργειας από την Κροατία. Ανάμεσα στους εκθέτες είναι το Visit Jordan με το Καρκινικό Κέντρο του Βασιλιά Χουσεΐν, το μεγαλύτερο του είδους του στη Μέση Ανατολή.

Όπως και σε κάθε έκθεση τουρισμού, η ψηφιοποίηση αποτελεί φλέγον ζήτημα στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού. Την Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Dr. Andreas Keck θα μιλήσει για τις «Ψηφιακές Προκλήσεις στον Παγκόσμιο Ιατρικό Τουρισμό». Τα θέματα που θα αναφερθούν σε άλλες διαλέξεις περιλαμβάνουν τις αλλαγές και εξελίξεις που σημειώνονται στον ιατρικό τουρισμό, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία και οι προορισμοί. Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων συνεδριών, η Toscana Promozione Turistica (www.visittuscany.com/en/) θα παρέχει πληροφορίες για τα πολλά ιαματικά λουτρά της Τοσκάνης. Κάθε μέρα, από τις 16:00 οι εκθέτες και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντώνται στη Networking Reception, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία νέων επαφών.

Την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στο Capital Club στο Gendarmenmarkt του Βερολίνου, θα λάβει χώρα η ITB Medical Night, όπου θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω διασύνδεση. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Toscana Promozione Turistica και η συμμετοχή γίνεται μόνο με ειδική πρόσκληση.

 .Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ