Σε θέση …μάχης η Νέα Δημοκρατία! Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Mediterranean, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και με την παρουσία τοπικών στελεχών (παλιών και νέων) του κόμματος, τονίσθηκε η ανάγκη ανατροπής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει οδηγήσει την Ελλάδα και δη τη νησιωτική χώρα σε αδιέξοδα. Κυριάρχησαν τα μηνύματα για ενότητα και ομοψυχία και τονίσθηκε σε κάθε ύφος ότι η ΝΔ πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά της για την πολιτική κυριαρχία και όχι απλά την εκλογική νίκη.
Η αναπληρώτρια γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα οργανώνεται και δυναμώνει πανελλαδικά. «Οργώνουμε την Ελλάδα και η ΝΔ, είναι το πρώτο κόμμα που ασχολείται με τη νησιωτική πολιτική. Ολοι μαζί πρέπει να πορευτούμε γιατί τη νίκη τη φέρνουν οι ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είπε ότι σήμερα που έχει καταργηθεί κάθε ψήγμα νησιωτικής πολιτικής, σήμερα που τα νησιά αναζητούν συμμάχους και στήριξη, η ΝΔ μπορεί να αποτελέσει τη δύναμη εκείνη που θα οδηγήσει την χώρα στην ανάταση.
«Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει αποδείξει την αγάπη του όλα αυτά τα χρόνια για τα νησιά μας. Γνωρίζει όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, στην πιο δύσκολη περιφέρεια της χώρας, χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που υπάρχουν.
Το Νότιο Αιγαίο είναι η δημιουργικότερη και παραγωγικότερη περιοχή της Ελλάδας. Είναι έγκλημα να βρίσκεται αυτή η Περιφέρεια στην σημερινή κατάσταση. Είναι έγκλημα όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, είναι έγκλημα εθνικό. Αναρωτιέται κανείς, πώς με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κεντρική Διοίκηση σήμερα, μπορεί να έλθει ανάταση. Έχει ξηλωθεί και το τελευταίο ψήγμα μέτρου που στήριζε τα νησιά και τώρα αναπολούμε τα μέτρα εκείνα. Να παραδεχθούμε ότι υπήρχε νησιωτική πολιτική και αν επέστρεφαν τα μέτρα που υπήρχαν, σήμερα θα πανηγυρίζαμε. Τα νησιά μας σήμερα αναζητούν συμμάχους, φροντίδα και αγάπη από το κέντρο και από το πολιτικό σύστημα.
Στο DNA αυτού του πολιτικού χώρου είναι να βάζει πλάτη και να σηκώνει τη χώρα όταν τα πράγματα γινόταν πολύ δύσκολα. Δεν θα αποφύγει η Νέα Δημοκρατία αυτό το ρόλο, ούτε τη μοίρα της. Έχουμε εμπιστοσύνη και θα στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια», είπε ο κ. Χατζημάρκος.
Ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή τα Δωδεκάνησα από το να χαρίσουν την πρωτιά στη ΝΔ. «Η ομιλία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σημαίνει την έναρξη ενός προεκλογικού αγώνα, όπως αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν λίγες ημέρες στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής. Ξεκινάει ένας αγώνας δύσκολος, αλλά αληθινός και τίμιος, ένας αγώνας σαν αυτούς που ξέρει να δίνει η Νέα Δημοκρατία από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που την ίδρυσε μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τη θεμελιώνει με μία νέα ανάγνωση των πραγμάτων. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη Δωδεκάνησο, από το να χαρίσουν την πρωτιά στη ΝΔ, γιατί τις τελευταίες εθνικές εκλογές ο ιστορικός του μέλλοντος μάλλον θα τις καταγράψει ως μία ατυχή στιγμή», είπε ο κ. Κόνσολας και στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία των παλιών και νέων στελεχών της ΝΔ, λέγοντας: «Μεταξύ μας δεν υπάρχουν αντιπαλότητες. Πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ΑΝΕΛ και μεγάλη πρόκλησή μας είναι τα προβλήματα του τόπου. Σας καλώ όλους να αναδείξουμε τις προτεραιότητες για την κυβερνητική πολιτική της επόμενης ημέρας».
Να αποτελέσει το 2018 την απαρχή της ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευχήθηκε ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης, δηλώνοντας: «Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πάντα λειτουργεί ως ένας από εμάς, ως Δωδεκανήσιος. Το 2018 ευχόμαστε να είναι και η αρχή του τέλους μίας κυβέρνησης που πέρασε στην ελληνική κοινωνία με μοναδικό όπλο το πολιτικό ψέμα και την πολιτική απάτη. Αυτό το ψέμα το βίωσαν πολύ έντονα οι Δωδεκανήσιοι οι οποίοι στερούνται όλα αυτά τα μέτρα είτε κοινοτικά, ευρωπαϊκά είτε εθνικά που συγκροτούσαν μία νησιωτική πολιτική που το κόμμα μας έχτισε με μεγάλο κόπο. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να δώσουμε τη μεγάλη μάχη ανατροπής. Το 2018 σηματοδοτεί αυτή την αφετηρία».
Τέλος η πρώην βουλευτής, Μίκα Ιατρίδη είπε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων και των νησιωτών με ψέματα και συνεχίζει να κυβερνά παραπλανώντας τους πολίτες.
«Η σημερινή συγκέντρωση αποδεικνύει ότι η ΝΔ και όλα τα τοπικά στελέχη βρισκόμαστε σήμερα εδώ για το καλό του τόπου μας. Βρισκόμαστε για να δώσουμε μία ξεκάθαρη απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως όσα μέτρα και αν λάβει απέναντί μας, εμείς ως Έλληνες, ως νησιώτες, ως Δωδεκανήσιοι θα εξακολουθούμε να ζούμε με περηφάνια στη νησιωτική Ελλάδα μας. Πέρασαν τρία χρόνια από τη μέρα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τη διακυβέρνηση της χώρας, τρία χρόνια γεμάτα ψέματα, με μία βάναυση πολιτική για τη νησιωτική χώρα. Δεν έχουν λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για τα νησιά, το αντίθετο μάλιστα. Συνεχίζουν την πολιτική απάτη. Αυτή η κυβέρνηση κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου», είπε η κα Ιατρίδη.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα νησιά του Αιγαίου στην ανάπτυξη της χώρας, λέγοντας:
«Το Αιγαίο, τα νησάκια μας αποτελούν πηγή εθνικού πλούτου για την αναπτυξιακή και εθνική τους διάσταση. Έχω υπηρετήσει από διάφορα πόστα τα νησιά και δη από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής & Αιγαίου στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Κι εμείς είχαμε την πίεση για την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ. Οι δανειστές το ζητούσαν πάντα. Δεν υποκύψαμε. Αντέξαμε στις πιέσεις και δεν γίναμε εύκολοι και βολικοί, όπως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ.
Το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που γυρίσαμε σε ισχνή ανάπτυξη. Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη που βρισκόταν σε ύφεση, ήμασταν πρωταθλητές. Σήμερα ερχόμαστε τελευταίοι. Αν συγκριθούμε με τη γειτονιά μας, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η Κύπρος με μία στιβαρή πολιτική βγήκε από τα μνημόνια μετά από τρία χρόνια και σήμερα καλπάζει αναπτυξιακά, προσελκύοντας πολλές ελληνικές εταιρείες που μεταναστεύουν. Οι Τούρκοι, που βιώνουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα, κατάφεραν στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 να πετύχουν ποσοστό ανάπτυξης 11%. Οι δε Αλβανοί έχουν ανακηρυχτεί πρωταθλητές ανάπτυξης στα Βαλκάνια την τελευταία δεκαετία. Εμείς θα συμβιβαστούμε με την καχεξία και στον χαμηλό πήχη των προσδοκιών που θέτει μία κυβέρνηση περιορισμένων στόχων; Πόσα χρόνια ακούμε για το Γκολφ Αφάντου; Όταν ωρίμασαν τα πράγματα και όταν προχωρήσαμε στην ιδιωτικοποίηση χαρακτηρίστηκαν 10.000 στρέμματα στ’ Αφάντου ως χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Εμείς δεν είμαστε ενάντια στην πολιτιστική μας κληρονομιά, δεν μπορούμε όμως να αφήνουμε τον κάθε γραφειοκράτη να βάζει εμπόδια στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήσε «άφρονα» και «ψεύτη» του υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ την κατάργηση του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ. «Αυτός ο απατεώνας, δεν πρέπει να βρει στην κάλπη του Αιγαίου ούτε την ίδια του την ψήφο».
Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο σκοπιανό, είπε ότι ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος έκανε τον Τούρκο πρόεδρο να αμφισβητεί για πρώτη φορά στα χρονικά βρισκόμενος σε ελληνικό έδαφος, τη συνθήκη της Λωζάννης. «Ο κόσμος θέλει να βάλει ένα φρένο σε αυτή την ανεξέλεγκτη πορεία. Στέλνει το μήνυμα ότι δεν του επιτρέπει στα εθνικά ζητήματα να πολιτεύεται με την ελαφρότητα με την οποία τον διακρίνει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπως στο οικονομικό. Αυτό το μήνυμα νομίζω έχει γίνει σαφές εντός και εκτός», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το παλιό, αν και θέλει να πείσει για το αντίθετο. Η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να κάνει την Ελλάδα να διακριθεί στη διεθνή σκηνή. «Μας έχουν πει ότι είμαστε το παλιό, το κακό, το διεφθαρμένο και ότι αυτοί εκπροσωπούν το νέο. Όμως το παλιό είναι αυτό που πολιτεύεται με ψεύδος, με συκοφαντία, που διχάζει, που λειτουργεί στα σκοτεινά, που θέλει να εγκαθιδρύσει ένα κομματικό κράτος. Το παλιό είναι ο κ. Τσίπρας με την εμφάνιση του νέου. Την εγγύηση του νέου αποτελούν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χρησιμοποιούμε τη γλώσσα της αλήθειας, έχουμε πρόγραμμα και έχουμε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να διακριθεί στη διεθνή σκηνή και να δεχθεί πίσω τα παιδιά της που μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης. Πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Ο κόσμος έχει ανάγκη να μας βλέπει να πορευόμαστε ενωμένοι με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα ώστε να αποκτήσουμε την πολιτική κυριαρχία όχι μόνο στις εθνικές αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να κάνουμε επιτέλους το Αιγαίο μπλε», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ