Στις 25 Μαρτίου ανοίγει η τουριστική σεζόν. «Ποδαρικό» θα κάνουν Αυστριακοί τουρίστες οι οποίοι θα καταφθάσουν στη Ρόδο με πτήση της Austrian Airlines. Η έναρξη της σεζόν θα ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά καθώς με το «καλημέρα» θα διπλασιαστεί ο όγκος των πτήσεων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο. Στο μεταξύ, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι μεγάλος γερμανικός τουρ οπερέιτορ πρόκειται να ξεκινήσει φέτος το πρόγραμμά του στη Ρόδο νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης που έχει ο προορισμός της Ρόδου στη γερμανική αγορά, ο συγκεκριμένος τουρ οπερέιτορ φαίνεται να εξετάζει την επιμήκυνση της διάρκειας των προγραμμάτων του στο νησί μας. Σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος τουρ οπερέιτορ αποφασίσει να ξεκινήσει νωρίτερα τις πτήσεις προς Ρόδο, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι.
Βέβαια, στην δυναμική εκκίνηση της σεζόν συμβάλει και το γεγονός ότι το Πάσχα των καθολικών είναι φέτος την 1η Απριλίου, περίοδος κατά την οποία προγραμματίζονται πολλά ταξίδια από τις γερμανόφωνες χώρες και γενικότερα από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Πάντως το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Χθες Πέμπτη οριστικοποιήθηκαν τα slots από την ελληνική αρχή συντονισμού πτήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα slots στο αεροδρόμιο της Ρόδου θα είναι αυξημένα από 3% έως 5%.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν ο προορισμός της Μεσογείου που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση αεροπορικής κίνησης από τη Γερμανία κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Αρχής της χώρας Destatis. Τα στοιχεία της Destatis αποτυπώνουν, ταυτόχρονα, τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» της ευρωπαϊκής αγοράς για τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιωτικούς ομίλους. Εξηγούν, επιπλέον, πως η γερμανική Fraport άρχισε να εξαργυρώνει με κέρδη την παρουσία της στην ελληνική αγορά, αμέσως μόλις τοποθέτησε το… κλειδί στην πόρτα, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Τα στοιχεία της αναφέρονται σε επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που αναχώρησαν από αεροδρόμια προς προορισμούς εξωτερικού στο εντεκάμηνο του 2017.

Έργα στο αεροδρόμιο
Κι ενώ η τουριστική σεζόν ανοίγει σε λιγότερο από δύο μήνες, ξεκινούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου οι εργασίες για την ανακαίνιση του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης. Θα πραγματοποιηθούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των βλαβών σε όλο το μήκος του διαδρόμου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συνεχίζονται οι πτήσεις κανονικά. Θα κλείνει μόνο το τμήμα του διαδρόμου, όπου θα εκτελούνται τα έργα. Στο μεταξύ από 4 έως 19 Μαρτίου θα εκτελούνται έργα ανακαίνισης του διαδρόμου αποπροσγείωσης στο αεροδρόμιο της Κω, το οποίο αυτό το διάστημα θα παραμείνει κλειστό. Αντίθετα με τη Ρόδο, ο διάδρομος στον αερολιμένα της Κω, είναι μικρότερος και δεν υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει μόνο το τμήμα εκείνο στο οποίο θα γίνονται οι παρεμβάσεις και να συνεχίζονται οι πτήσεις στο υπόλοιπο κομμάτι.
Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις αυτές είναι απολύτως αναγκαίες για την καλύτερη λειτουργία των αεροδρομίων. Στο «Διαγόρας» δεν έλειπαν τα προβλήματα από τρύπες ή ρωγμές που άνοιγαν στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης με αποτέλεσμα να κλείνει το αεροδρόμιο μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Ένα σχόλιο στο Να αρχίσουν νωρίτερα τις πτήσεις σκέπτονται τώρα οι tour operators

  1. Avatar Ο/Η απορίες λέει:

    Γιατί δεν ρωτάτε και κανένα που ξέρει τα πραγματα εκεί μέσα και χαβατε αμασητα τα δελτία τυπου των Γερμανών; απορία

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ