Σε ενημέρωση σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση για το 2018 της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, προέβη χτες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρός της κ. Μίλτος Παγκάς.
Όπως ανέφερε πέραν των εγκρίσεων και των θεμάτων «ρουτίνας» υπήρξε έντονος προβληματισμός πάνω σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη:
«Το ένα θέμα αφορούσε τις παρατάσεις ωραρίου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό μας απασχολεί ιδιαίτερα καθώς δική μας βούληση είναι, ο πολίτης που βρίσκεται μέσα στον δικό του χώρο να μην ενοχλείται από τέτοιες επιχειρηματικές – επαγγελματικές δραστηριότητες. Τα αιτήματα που ήρθαν στην Δημοτική Κοινότητα αφορούσαν άδειες παρατάσεων ωραρίου και ανανεώσεις. Όσοι τηρούσαν τους όρους, εμείς τις ανανεώσαμε».
Ο κ. Παγκάς είπε ακόμη πως εάν κάποιος αθετήσει τους όρους που προβλέπει ο Νόμος, υπάρχουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον επανακαθορισμό χωροθέτησης περιπτέρων στον Δήμο Ρόδου –αλλά δεν εξετάστηκαν καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ρόδου πρέπει να οριστικοποιηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη.
«Το πρόβλημα εστιάζεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Πλατεία Δημαρχείου, η Ψαροπούλα μέχρι και το λιμάνι της Ακαντιάς. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα εξετάσουμε και την περαιτέρω στάση μας» όπως ανέφερε.
Ο κ. Παγκάς είπε ακόμα πως μέσα στον μήνα Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης και διαλόγου από την Δ.Κ. Ρόδου με όλους τους τοπικούς φορείς ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, με στόχο την ιεράρχηση των προβλημάτων που απασχολούν την πόλη με σημείο αιχμής την εμφάνιση σε κύρια σημεία αλλά και στις συνοικίες.
«Χρειάζεται ένας καλύτερος συντονισμός όλων των υπηρεσιών και ένας καλύτερος προγραμματισμός ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, που φέτος ξεκινά νωρίτερα. Δεν έχουμε χρόνο και πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη (και κατ’ επέκταση των επισκεπτών μας) ώστε να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που είχαμε την περασμένη χρονιά», είπε ο κ. Παγκάς.
Επιπροσθέτως, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση του οδοστρώματος από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου σε πολλά σημεία στην πόλη, λέγοντας πως υπάρχουν –δυστυχώς- κάποια σημεία που δεν μπορούν απλά να γίνονται παρεμβάσεις «εμβαλωματικού χαρακτήρα» αλλά εκ βάθρων αποκατάσταση: «Πρέπει να γίνουν ειδικές παρεμβάσεις και εργασίες από την αρχή σε πολλά σημεία της πόλης. Με το να ρίχνουμε μερικά κιλά άσφαλτο, δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχουν προβληματικά σημεία σε κεντρικούς άξονες αλλά και σε γειτονιές, όπως π.χ. η Ανάληψη. Το ίδιο θα έλεγα και για τα πεζοδρόμια, η εικόνα των οποίων είναι πολύ κακή. Ελπίζω να το δούμε με περισσότερη προσοχή» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Παγκάς είπε πως σε συνεργασία με την «Μαρίνα Ρόδου Α.Ε.» και τον ΔΟΠΑΡ θα γίνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις στη νέα Μαρίνα στις 18 Φεβρουαρίου 2018, με την συμμετοχή της βραζιλιάνικης κοινότητας Ρόδου, τις σχολές χορού που ασχολούνται με χορούς λάτιν ενώ θα γίνει και μία συναυλία με τον Χρήστο Δάντη: «Εμείς πήραμε ομόφωνα την απόφαση ότι στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε τις εκδηλώσεις αυτές σε μια πολύ ωραία περιοχή» κατέληξε ο κ. Παγκάς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ