Με βούλευμα που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου απορρίφθηκε η αίτηση του κατηγορούμενου για κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τη διάθεση προς τρίτους, 57χρονου Καρπάθιου ξενοδόχου, για την ακύρωση της διάταξης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου με την οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Στην προσφυγή του υποστήριξε ότι η προσωρινή του κράτηση διατάχθηκε μετά από σχεδιασμένη μεθόδευση της συζύγου του, με την οποία είχαν εδώ και καιρό προβλήματα και μετά την πληροφόρησή της ότι η αλλοδαπή σύντροφός του ήταν έγκυος από εκείνον.
Υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση ουσιαστικά ξεκίνησε με ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, όπου έτυχε προπηλακισμού από την σύζυγό του και τα παιδιά του και ισχυρίζεται ότι όταν ζήτησε την αντιγραφή του σκληρού δίσκου του κλειστού κυκλώματος του ξενοδοχείου του, προς υπεράσπισή του και προκειμένου να αποδείξει ότι εκείνος ουσιαστικά ήταν το θύμα, τότε η σύζυγός του, η οποία γνώριζε για την ύπαρξη των όπλων, σε συνεργασία με φίλους της στην αστυνομία, διέρρευσε δήθεν πληροφορίες μετά την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για οπλοκατοχή ότι είναι έμπορος όπλων  και ότι δήθεν είναι ύποπτος φυγής.
Διέψευσε ότι υπήρχαν πληροφορίες σε βάρος του από τις αρχές, στα τελευταία δύο χρόνια.
Υποστήριξε ότι η σύζυγός του διακατέχεται από οργή και μίσος εναντίον του και τονίζει ότι η διαβίωσή του στο εξωτερικό του δημιούργησε πάθος για τα όπλα. Αναγνωρίζει ότι έσφαλε και τονίζει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άτομο επικίνδυνο και εμπλεκόμενο σε εγκληματικές δραστηριότητες.
Επεσήμανε ακόμη ότι όλη του την περιουσία την έχει επενδύσει στην Ρόδο και στην Κάρπαθο, η οποία δεν καθίσταται με την οικονομική κρίση ρευστοποιήσιμη. Επίσης, έχει δική του κατοικία και όπως τονίζει, πάσχει από σοβαρή ασθένεια.
Τόνισε παραπέρα ότι η σύντροφός του διανύει τον ένατο μήνα κυήσεως και είναι παντελώς μόνη και αβοήθητη μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές. Η μητέρα της έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και εκείνος είναι το μόνο της στήριγμα, όπως και για τα πέντε παιδιά του.
Θυμίζουμε ότι στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων 20 κουτιά με πενήντα φυσίγγια το καθένα, των 7,65 browning, 8 φυσίγγια των 9mm, 20 φυσίγγια των 7,65 mm, 4 κενοί κάλυκες των 7,65 mm, μία δερμάτινη εσωτερική θήκη πιστολιού χρώματος καφέ, ένα βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 1.80 μέτρων, μία ασύρματη κάμερα με δύο δέκτες, ένα πιστόλι μάρκας CZ των 7.65 χιλιοστών με γεμιστήρα κενό περιεχομένου, ένα πιστόλι μάρκας WALTER των 7,65 χιλιοστών με μία γεμιστήρα n οποία έφερε πέντε φυσίγγια, ένα πιστόλι μάρκας «RECK» μοντέλο 92 F άνευ αριθμού μετά της γεμιστήρας του, ένα περίστροφο μάρκας «SM Defense», 300 φυσίγγια μάρκας «MAGTECH» 9mm Luger, 16 φυσίγγια των 9mm, 77 φυσίγγια των 7,75 mm, 5 κάλυκες με την ένδειξη «32 S.W», 31 κάλυκες των 7,65 mm, 5 φυσίγγια με την ένδειξη «32 S.W», 1 φυσίγγιο των 9mm, 1 φυσίγγιο με την ένδειξη «43», 1 βολίδα, ένα κομμάτι εκρηκτικής ύλης «Τ.Ν.Τ.» βάρους 200 γραμμ., ένα κομμάτι εκρηκτικής ύλης «Τ.Ν.Τ.», βάρους 185 γρ. και μια νάιλον συσκευασία με καθαριστικά όπλων.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ