Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Η φτώχεια ξεριζώνεται με δουλειές-Αιχμή η καθημερινότητα των πολιτών

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Αιχμή η καθημερινότητα. Τα προβλήματα των πολιτών. Κυρίως αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση των τελευταίων ετών. Αυτών που έχουν βρεθεί σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια.

Η Νέα Δημοκρατία σηκώνει σήμερα την αυλαία του 3ου προσυνεδρίου της και βρίσκεται πλέον στα μισά του δρόμου προς το ορόσημο της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου. Το γαλάζιο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, στο οποίο θα αποτυπωθεί το πρόγραμμα της οδού Πειραιώς, με στόχο τη μετάβαση της χώρας στη μετά-Μνημόνιο εποχή.

Μετά τη Νίκαια και την Πάτρα, στα Ιωάννινα θα τεθεί επί τάπητος το σχέδιο της Νέας Δημοκρατία για την Υγεία, την ασφάλιση και την κοινωνική αλληλεγγύη. “Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντια επιδόματα.  Ούτε με επιδοτήσεις. Η φτώχεια ξεριζώνεται με δουλειές.  Αλλά, όσο οι επενδύσεις δεν έρχονται και δουλειές δεν υπάρχουν, μια πολιτική είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Και είναι η πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος”, είναι το μήνυμα που ήδη έχει στείλει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίς το απόγευμα και στη διάρκεια της παρέμβασης που θα πραγματοποιήσει στις εργασίες του προσυνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα αποτυπώσει τις προτάσεις της οδού Πειραιώς σε τομείς μείζονες για την καθημερινότητα των πολιτών. Των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Αναμένεται, δε, πως θα αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Όπως αυτή για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και ΑμεΑ.

“Κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα του παραδίδονται στο σπίτι του. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους συμπολίτες μας πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ”, θα επισημάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως, μάλιστα, σημειώνουν γαλάζια στελέχη, αυτή η κεντρική δέσμευση Μητσοτάκη αποτελεί την “αυτονόητη απάντηση της παράταξης στη ντροπιαστική διαδικασία”, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνω

Στην οδό Πειραιώς τονίζουν πως η κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και τους συμπολίτες μας με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας) έχει ασήμαντο κόστος. Κόστος, το οποίο ήδη έχει υπολογιστεί, την ώρα που ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Πέρα από τις προτάσεις που θα φέρει στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία, συνεχείς είναι οι αναφορές που γίνονται στα “απογοητευτικά”, όπως χαρακτηρίζονται,  αποτελέσματα των επιλογών της συγκυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική.

“Ελάχιστοι από όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καταφέρνουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.  Αυτό είναι μεταξύ άλλων και το θλιβερό αποτέλεσμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις νέες εισφορές που επιβάλλει σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες οδηγεί τους πλέον παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σε εξόντωση και οξύνει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής”, διαμηνύουν στην οδό Πειραιώς, θέτοντας, παράλληλα, στο στόχαστρό τους τη χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Οι ενότητες του προσυνεδρίου των Ιωαννίνων θα είναι τρεις:
-Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη (νέα πολιτική για την κοινωνική αλληλεγγύη, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και πολιτικές στήριξης των νέων οικογενειών).
-Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.
-H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση (κοινωνική ασφάλιση, οικονομικές προοπτικές και δημογραφικές μεταβολές).

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου