Τοπικές Ειδήσεις

Περισσότερες δράσεις ζήτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες, οι επικεφαλής των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Τάκης Πότσος και Μαρία Χατζηγιάννη.
Ξεκινώντας ο κ. Πότσος, αναφέρθηκε στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τη μη συμμετοχή των άλλων παρατάξεων της μειοψηφίας στην πρόσφατη συνεδρίαση, ζητώντας να γίνονται πλέον διά ζώσης και όχι με τηλε-διάσκεψη.
«Εμείς θέλουμε να γίνονται διά ζώσης οι συνεδριάσεις, να είναι ζωντανές και να υπάρχει συμμετοχή και από τα τοπικά συμβούλια. Το σημαντικότερο πρόβλημα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, όμως, είναι οι ίδιες οι αρμοδιότητες που του έχουν απομείνει και τα θέματα που πρέπει να συζητά –αφού έχουν αποφασιστεί από την οικονομική επιτροπή κι έρχονται μόνο προς επικύρωση». Ο κ. Πότσος, επικαλούμενος και τις καταστροφές από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη, ζήτησε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του νησιού.
«Το ξέρουμε ότι δεν είναι έργα ‘βιτρίνας’, αλλά είναι αναγκαία για τον τόπο. Δεν υπάρχει αντισεισμική θωράκιση σε παλαιά κτήρια και πολύ φοβούμαι πως εάν συμβεί κάτι, θα υπάρξουν τραγικές συνέπειες.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με σημείο αιχμής, τις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές.
Το δημοτικό (όπως και το περιφερειακό) συμβούλιο, πρέπει να λειτουργούν ως πολιτικά όργανα και να στέκονται δίπλα στα προβλήματα της κοινωνίας, όπως οι ανατιμήσεις σε προϊόντα, οι αυξήσεις σε εισιτήρια και ενέργεια. Θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να λάβει αποφάσεις και γι αυτά τα θέματα…»
Η περιφερειακή σύμβουλος κα Μ. Χατζηγιάννη, άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου αναφερόμενη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2027 για το οποίο είπε, πως ευθυγραμμίζεται με τις επιδιώξεις της Ε.Ε. για να γίνει ανταγωνιστικό το ευρωπαϊκό κεφάλαιο: «Όταν η περιφερειακή αρχή Ν.Αιγαίου μιλάει για πιο έξυπνη και πιο πράσινη Ευρώπη δεν μας λέει για ποιού το όφελος χρηματοδοτούνται αυτές οι δράσεις, ώστε τα αποτελέσματα όλης αυτής της ανάπτυξης να διαχέονται σε κάθε εργαζόμενο».
Αναφέρθηκε επίσης στην απελευθέρωση της παραγωγής ενέργειας ενώ ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
«Η ΠΝΑι θα διαθέσει δεκάδες εκ ευρώ για να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες που έχουν αποδείξει ότι δεν σέβονται το περιβάλλον» τόνισε και κάλεσε την περιφερειακή αρχή να εξετάσει πιο προσεκτικά τις επενδύσεις αυτές –αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Τέλος, επικαλούμενη ως παράδειγμα την πρόσφατη τραγική δολοφονία της άτυχης εκπαιδευτικού, είπε πως «η δικαιολογημένη οργή του κόσμου πρέπει να στραφεί στις αιτίες που προκαλούν και επιτρέπουν αυτά τα φαινόμενα.
Πιστεύουμε ότι η ΠΝΑι μπορεί να βοηθήσει τις μητέρες να βάλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς. Αυτή τη στιγμή έχουμε 815 αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης.
Αντί να επενδύουν σε άλλες δράσεις, ας κοιτάξουν την κοινωνία…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου