Ειδήσεις

Ποιες είναι οι ιδανικές χώρες για να γεράσεις- Σε χαμηλά επίπεδα η Ελλάδα

Νορβηγία και Σουηδία είναι οι καλύτερες χώρες για να γεράσει κανείς σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές δίκτυο HelpAge International με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.

Η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά και συγκεκριμένα στην 73η θέση της διεθνούς κατάταξης-μεταξύ των 96 χωρών που περιλαμβάνει η λίστα και για τις οποίες υπήρχαν επαρκή διαθέσιμα στοιχεία.

Η χώρα μας υποχώρησε κατά 15 θέσεις, μόλις από πέρυσι που κατείχε την 58η θέση, υποχωρώντας από την 58η θέση που βρισκόταν το 2013. Την πρώτη δεκάδα των καλύτερων χωρών συμπληρώνουν κατά σειρά οι εξής: Ελβετία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία, Ισλανδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Αφγανιστάν. Η Κύπρος είναι στην 34η και η Τουρκία στην 77η.   Εισοδηματική ασφάλεια, υπηρεσίες υγείας, γενικότερο περιβάλλον είναι μεταξύ των κριτηρίων για την κατάταξη των χωρών.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου