Ειδήσεις

Απείχαν οι εργαζόμενοι από την στάση εργασίας που έγινε χθες στο Δήμο Ρόδου

Μικρή συγκέντρωση  διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγησή τους  πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου.
Στην είσοδο του Δημαρχείου αναρτήθηκαν και πανό με συνθήματα, όπως, «οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί» και «δεν θα πρέπει να γίνουν απολύσεις και να τεθούν και άλλοι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα».
Αργά το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
«Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ανακοινώσει πως σήμερα  είναι η ημέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι και ο λόγος που πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.  Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το θέμα της αξιολόγησης και ο έλεγχος των συμβάσεων, που έγιναν αορίστου χρόνου», δήλωσε ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων του Δήμου κ. Φώτης Μπακίρης.
Σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην στάση εργασίας ο κ. Φώτης  Μπακίρης δήλωσε πως ήταν μικρή. «Δεν ήταν μεγάλη η ανταπόκριση των εργαζόμενων. Φοβούνται  τις περικοπές στις αποδοχές τους  και αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος».
Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αναφέρθηκε και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κ. Μαρία Χατζηγιάννη.
«Οι  εργαζόμενοι διαμαρτύρονται  για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των συμβάσεων. Γνωρίζουμε πως το αρμόδιο υπουργείο προωθεί απολύσεις με αφορμή  τις συγκεκριμένες διαδικασίες. Στόχος είναι να αποψιλωθούν οι υπηρεσίες, να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας και  να «περάσει»  στα χέρια των ιδιωτών. Οι υπηρεσίες θα γίνουν ανταποδοτικές και οι υπάλληλοι θα ζουν σε κλίμα αυταρχικό. Τους θέλουν πειθήνια όργανα κάθε κυβερνητικής πολιτικής. Και η ΠΟΕ ΟΤΑ εναντιώνεται μόνο στο ποσοστό του 15% της αξιολόγησης και προτείνει να χρησιμοποιηθεί  το μοντέλο, που εφαρμόζεται στον   ιδιωτικό τομέα. Το δημόσιο όμως δεν  μπορεί να λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικού τομέα», δήλωσε η κ. Μαρία Χατζηγιάννη και συμπλήρωσε πως  η  αξιολόγηση θέτει τους υπαλλήλους στην επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης.
«Ο δήμαρχος μας δήλωσε πως τελεί σε αναμονή της απόφασης που θα ληφθεί από την ΚΕΔΕ για την αξιολόγηση. Και η Κεντρική Ένωση όμως δεν αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων  του Δήμου Ρόδου.
Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθεί  και  γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου η κ. Μαρία Χατζηγιάννη δήλωσε πως δεν επετεύχθη απαρτία.
«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για όλα όσα  θα φέρει η αξιολόγηση.  Δεν είμαστε υπέρ της τεμπελιάς ούτε υπέρ των πλαστών δικαιολογητικών.  Δεν είναι πλαστή μια βεβαίωση που γράφει ότι ο εκάστοτε εργαζόμενος ήταν όμηρος μιας  πολιτικής που εφαρμόσθηκε από κάποιους. Το ζήτημα είναι να ρίξουν λάσπη στους υπαλλήλους  και να κάνουν απολύσεις», δήλωσε η κ. Χατζηγιάννη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου