Τοπικές Ειδήσεις

Παράταση εγγραφών στο ΙΕΚ ΔΥΠΑ Ρόδου

Μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

 

Παρατείνετε έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σπουδαστών, για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων, εγγραφής στα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, για το Χειμερινό Εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-2024.

 

Συγκεκριμένα στο ΙΕΚ Δ.ΥΠ.Α. ΡΟΔΟΥ θα εισαχθούν εκατόν είκοσι (120) σπουδαστές-τριες στις εξής ειδικότητες:

1) Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

(α΄ εξάμηνο) τριάντα (30) σπουδαστές-τριες(1 τμήμα)

2) Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας (πρώην Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων)

(α΄ εξάμηνο) τριάντα (30) σπουδαστές-τριες (1 τμήμα)

3) Τεχνικός Αισθητικός ποδολογίας-καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής

(α΄ εξάμηνο) τριάντα (30) σπουδαστές-τριες(1 τμήμα)

4) Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού

(α΄ εξάμηνο) τριάντα (30) σπουδαστές-τριες(1 τμήμα)

 

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού), όλων των ηλικιών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXIS στη διεύθυνση:

https: //www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-sklholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

 

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι:

gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

 

Για την υποβολή της αίτησης απαιτούνται :

· Τίτλος σπουδών (Απολυτήριο Γενικού Λυκείου ή Απολυτήριο και Πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος )

· Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς

· Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (όπου απαιτείται)

· Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Όλα τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται (upload) στην αίτηση σε μορφή PDF. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες με σειρά προτίμησης (1η, 2η, 3η) σε έως δύο ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

 

Τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών , τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

 

Η φοίτηση στο ΙΕΚ ΔΥΠΑ ΡΟΔΟΥ παρέχεται δωρεάν και είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα (2 χρόνια) θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας και σε ένα εξάμηνο Αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

 

Τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία του ΙΕΚ ΔΥΠΑ ΡΟΔΟΥ (πρώην ΟΑΕΔ) στο τηλέφωνο 2241035410 επί της Θεμ.Σοφούλη 93 Ρόδος και στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ : https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου