ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα νέα καθήκοντα του Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κικίλιας
First government cabinet meeting of the newly elected government of New Democracy party, in the Hellenic Parliament, in Athens, Greece on July 10, 2019. / Πρώτο υπουργικό συμβούλιo της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στις 10 Ιουλίου 2019.

Η το­πο­θέ­τη­ση Κι­κί­λια στο υπουρ­γείο Του­ρι­σμού ήταν ένα από τα σε­νά­ρια που κυ­κλο­φο­ρού­σαν με­τα­ξύ και των πα­ρα­γό­ντων του του­ρι­σμού και επι­βε­βαιώ­θη­καν τε­λι­κά στις 11 το πρωί της Τρί­της όταν ανα­κοι­νώ­θη­καν οι αλ­λα­γές στο κυ­βερ­νη­τι­κό σχήμα

Ηε­ξα­σφά­λι­ση της επι­βί­ω­σης των μι­κρο­με­σαί­ων ξε­νο­δο­χεια­κών επι­χει­ρή­σε­ων, κυ­ρί­ως αυτών που λει­τουρ­γούν όλο το χρόνο, και έχουν επω­μι­σθεί τα δυο τε­λευ­ταία χρό­νια με­γά­λα βάρη, λόγω της παν­δη­μί­ας, η έμ­φα­ση στον ποιο­τι­κό του­ρι­σμό, μέσω της πε­ραι­τέ­ρω ανά­δει­ξης του brand «Ελ­λά­δα», η επι­μή­κυν­ση της του­ρι­στι­κής σεζόν και η βελ­τί­ω­ση των υπο­δο­μών προ­κει­μέ­νου να «αντέ­ξουν» την πίεση των επό­με­νων χρό­νων από τα ανα­με­νό­με­να νέα ρεκόρ αφί­ξε­ων ξένων του­ρι­στών είναι τα «κα­θή­κο­ντα» του νέου Υπουρ­γού Του­ρι­σμού Βα­σί­λη Κι­κί­λια.

Η το­πο­θέ­τη­ση Κι­κί­λια στο υπουρ­γείο Του­ρι­σμού ήταν ένα από τα σε­νά­ρια που κυ­κλο­φο­ρού­σαν με­τα­ξύ και των πα­ρα­γό­ντων του του­ρι­σμού και επι­βε­βαιώ­θη­καν τε­λι­κά στις 11 το πρωί της Τρί­της όταν ανα­κοι­νώ­θη­καν οι αλ­λα­γές στο κυ­βερ­νη­τι­κό σχήμα. Και ο ίδιος ο νέος Υπουρ­γός έβλε­πε θε­τι­κά την εγκα­τά­στα­ση του στην Λε­ω­φό­ρο Αμα­λί­ας.

Μι­λά­νε… σφυ­ρί­ζο­ντας – Η σφυ­ρι­χτή γλώσ­σα της Εύ­βοιας

Ο απερ­χό­με­νος υπουρ­γός Χάρης Θε­ο­χά­ρης, που όπως λέ­γε­ται είναι εκτός κυ­βέρ­νη­σης λόγω «κα­ρα­μπό­λας» δια­χει­ρί­στη­κε από τις αρχές του 2020, μία πρω­το­φα­νή του­ρι­στι­κή κρίση, σαν από­το­κο μιας επι­δη­μιο­λο­γι­κής κρί­σης που ανά­λο­γη δεν έχει αντι­με­τω­πί­σει ο πλα­νή­της και όχι μόνο η χώρα μας και αιφ­νι­δί­α­σε τους πά­ντες. Την φε­τι­νή χρο­νιά γε­νι­κή πά­ντως είναι η αί­σθη­ση με­τα­ξύ των πα­ρα­γό­ντων του του­ρι­σμού, ότι η πο­λι­τι­κή ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Του­ρι­σμού αντα­πο­κρί­θη­κε στις απαι­τή­σεις της κα­τά­στα­σης και όπως λέ­γε­ται χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά από ορι­σμέ­νες πλευ­ρές, ένα μέρος των του­ρι­στών που επι­σκέ­φθη­καν φέτος της χώρα μας, μιας χρο­νιά ανά­καμ­ψης του ελ­λη­νι­κού του­ρι­σμού, τους «έφερε» στην Ελ­λά­δα ο Υπουρ­γός και ει­δι­κό­τε­ρα οι δια­κρα­τι­κές συμ­φω­νί­ες που υπε­γρά­φη­σαν στα τέλη της προη­γού­με­νης χρο­νιάς και τις αρχές της φε­τι­νής.

Σή­με­ρα και με δε­δο­μέ­νο ότι εί­μα­στε κοντά στην επί­τευ­ξη του στό­χου για του­ρι­στι­κά έσοδα στο 50% των εσό­δων του 2019 (πε­ρί­που 9 δις. ευρώ) η ορ­κω­μο­σία νέου Υπουρ­γού προ­σφέ­ρε­ται για μια πε­ρι­γρα­φή των στρα­τη­γι­κών ανα­γκαιο­τή­των του ελ­λη­νι­κού του­ρι­σμού

Και σε αυτές σύμ­φω­να με το ρε­πορ­τάζ του ot.gr πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται:

-η επι­τυ­χη­μέ­νη δια­χεί­ρι­ση της τε­λευ­ταία φάσης της κρί­σης, που αφορά κυ­ρί­ως στη στή­ρι­ξη όλων των ξε­νο­δο­χεια­κών μο­νά­δων και κυ­ρί­ως αυτών της συ­νε­χούς λει­τουρ­γί­ας αλλά και των ερ­γα­ζό­με­νων στον κλάδο, ο αριθ­μός των οποί­ων φαί­νε­ται να μην επαρ­κεί όπως δεί­χνει η φε­τι­νή εμπει­ρία.

-η εστί­α­ση και εμ­μο­νή σε πο­λι­τι­κές που θα ενι­σχύ­σουν την τάση ανό­δου της μέση δα­πά­νης ανά τα­ξί­δι και στην προ­σέλ­κυ­ση ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρων του­ρι­στών με «πιο χο­ντρά πορ­το­φό­λια»

-η επι­μή­κυν­ση της του­ρι­στι­κής σεζόν κάτι που φαί­νε­ται εφι­κτό με τις κα­τάλ­λη­λες συν­θή­κες και τέλος

-η βελ­τί­ω­ση των υπο­δο­μών κυ­ρί­ως σε δη­μο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς, οι οποί­οι είναι κατά τεκ­μή­ριο νησιά και μά­λι­στα μικρά όπως πχ. Μύ­κο­νος, Σα­ντο­ρί­νη, Ρόδος κ.λ.π. και επο­μέ­νως χρειά­ζο­νται ει­δι­κές με­λέ­τες και μέτρα για υπο­δο­μές μάλ­λον «ακρι­βές» αφού θα αξιο­ποιού­νται ένα μικρό σχε­τι­κά διά­στη­μα του έτους.

Δε­δο­μέ­νου τέλος ότι το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού θα πρέ­πει να συ­νερ­γά­ζε­ται με πολλά άλλα υπουρ­γεία και η του­ρι­στι­κή πο­λι­τι­κή είναι «δι­υ­πουρ­γι­κή» ο Υπουρ­γός Του­ρι­σμού χρειά­ζε­ται να έχει υπο­μο­νή, επι­μο­νή και «γερό» στο­μά­χι, προ­κει­μέ­νου να «πεί­θει» τους συ­να­δέλ­φους του για την ανα­γκαιό­τη­τα δια­φό­ρων μέ­τρων.

Πηγή ΟΤ

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.