Τη μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2019 μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός, «Σκεφτόμαστε την αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο, εάν τελικώς επιλέγει, θα οδηγήσει στη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για λίγους μήνες. Έχω τη γνώμη πως η ημερολογιακή ταύτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει επίσης πως θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία για διακομματική συνεννόηση στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όσων εργάζονται για πολλά χρόνια στην ίδια θέση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Η ομηρία που επέβαλαν η πολιτεία και το παλαιό πολιτικό σύστημα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν», τονίζει..

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, αναφέρει πως μελετάται η αλλαγή του νόμου Ραγκούση, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναθέτουν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων, λέγοντας ότι το πεδίο αυτό δεν προσφέρεται για κερδοσκοπική δραστηριότητα, καθώς «πρόκειται για μια κοινωνική υπηρεσία που πρέπει να μείνει έξω από τους κανόνες της αγοράς».

Ασκεί, μάλιστα, κριτική στη ΝΔ που τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης, τονίζοντας ότι η πρότασή της για το θέμα «συνιστά μία ακόμα ένδειξη μιας άκαμπτης και δογματικά νεοφιλελεύθερης τοποθέτησης».
Ερωτηθείς εάν ενοχλήθηκε που ο πρωθυπουργός «πήρε πάνω του» την υπόθεση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο υπουργός απάντησε πως δεν είναι ταμπού να συναντιούνται οι εργαζόμενοι με τον πρωθυπουργό.
Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως χρειάζεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αναφέρει πως ο τελευταίος έγινε μόλις πριν οκτώ μήνες και ότι οι όποιες καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο αφορούσαν κυρίως τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, γιια τις οποίες όμως είχαν ευθύνη οι δανειστές.

Σχολιάζοντας τέλος την άρνηση της Φώφης Γεννηματά για προγραμματικό διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης καλεί την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να τολμήσει κάτι τέτοιο «αν θέλει να βάλει το αποτύπωμά της στο χώρο του οποίου ηγείται».

newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ