Πολιτιστικά

«Δίοδος» – Απολογιστικό δράσεων του ακαδημαϊκού έτους 2021-22

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» έχει ως σκοπό την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Οι δράσεις του απευθύνονται κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε όλους τους πολίτες. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-22, η «Δίοδος» στο πλαίσιο των δράσεών της, υλοποίησε τις εξής παρεμβάσεις:

· Δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο “Γνωρίζοντας την Άν-να” σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Ρόδου και ΧΕΝ Ελλάδος

· 132 δίωρες βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας με θέματα σχετικά με τον ενδοσχολικό εκφοβισμό, τη διαφορετικότητα κ.α.

· 25 προγράμματα (3 και άνω συναντήσεων/ τμήμα) σε μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

· 28 συναντήσεις (εκπαίδευσης και υποστήριξης) με εκπαιδευτικούς A΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Ρόδου, Καρπάθου, Κώ, Κάσου (δια ζώσης και διαδικτυακά)

· 27 δράσεις με γονείς μαθητών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας με θέματα που αφορούσαν στη λειτουργική επικοινωνία στην οικογένεια.

· 11 συναντήσεις με την ομάδα εθελοντών για τη δημιουργία του νέου εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο “camera obscura”.

· 3 τεύχη ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΠΕΔΙΟ»

· 6 σεμινάρια σε μαθητές ΕΕΕΕΚ

· Πρόγραμμα με μέλη των ΚΑΠΗ Ρόδου.

· 6 πρακτικές ασκήσεις φοιτητών

· Εκπαιδεύσεις και κατάρτιση εργαζομένων σε σεμινάρια του ΕΚΔΑΑ και του ΟΚΑΝΑ

· 1 πρόγραμμα (5 συναντήσεων) για νέους 18-25 ετών.

· Πρόγραμμα σε 2 ομάδες εργαζομένων κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης με θέμα τη διαχείριση του εργασιακού άγχους.

· 1 δράση (διαδικτυακή) “βιβλιοπαρουσίασης”, απευθυνόμενη στο γενικό πληθυσμό.

· 3 εκπαιδεύσεις για υλικό σε νηπιαγωγούς.

· 1 συνάντηση για εκπαίδευση σε στελέχη του Κ.Π. Άρτας για το εκπαιδευτικό υλικό “Ομαδομαζέματα-Θαλασσομαντέματα”.

· 1 σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης στο γενικό πληθυσμό (5 συναντήσεις)

· 1 πρόγραμμα σε φοιτητές του ΙΕΚ Γ.Ν.Ρ.

· 2 παρουσιάσεις του νέου εκπαιδευτικού υλικού που δημιούργησε η διεπιστημονική ομάδα του Κ.Π ΔΙΟΔΟΣ με τίτλο “Camera Obscura” σε μαθητές Β΄Βάθμιας.

· 1 τριήμερο δράσεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο νησί της Καρπάθου.

Δυστυχώς, φέτος για πρώτη φορά στα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα, καθώς ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις δυνατότητές μας σε ανθρώπινο δυναμικό.

Μέσα από μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμη φορά, την ανάγκη ύπαρξης και ανάπτυξης υποστηρικτικών δικτύων στην Κοινότητα για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη μιας υγιούς στάσης ζωής.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες όπως και όσους λειτουργούν υποστηρικτικά στο έργο μας και βέβαια το Διοικητικό Συμβούλιο της «Διόδου», για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη.

Για τους καλοκαιρινούς μήνες, το Κέντρο μας προγραμματίζει δράσεις που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, με στόχο την ευαισθητοποίηση του σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία μας έχουν μεταφερθεί σε νέο χώρο (Μαυρή 6 & Τηλιακού 2) (πάνω από τα ΕΛΤΑ Courier)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου