Τοπικές Ειδήσεις

Πολύ καλά θα παέι φέτος η κρουαζιέρα στη Ρόδο

«Ούριος άνεμος»…. πνέει στον κλάδο της κρουαζιέρας για το 2022. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε νέα έκθεσή της για τις προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας το 2022 η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) επισημαίνει την αξία της κρουαζιέρας για τις τοπικές κοινότητες και τις εθνικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο αλλά και την σταδιακή επιστροφή του κλάδου μετά την πανδημία, όπου εφαρμόστηκαν με επιτυχία τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας ενώ –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- έως τον Αύγουστο του 2022, θα τεθούν σε λειτουργία το 100% των κρουαζιερόπλοιων!
Αισιόδοξος εμφανίσθηκε με δηλώσεις του προς την «δ», ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου:
«Η κρουαζιέρα για την Ρόδο, ξεκίνησε φέτος με δύο προσεγγίσεις τον Ιανουάριο από το Viking Sky ενώ αναμένουμε ακόμη μία τον Φεβρουάριο. Οι πληροφορίες και οι κρατήσεις για τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων φέτος, είναι πράγματι πάρα πολύ ενθαρρυντικές. Για το 2022 (μέχρι σήμερα) έχουμε 481 προγραμματισμένες προσεγγίσεις, στις οποίες μπορεί να προστεθούν κι άλλες κατά την διάρκεια του έτους. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ενώ ευελπιστούμε ότι και οι πληρότητες στα κρουαζιερόπλοια θα ανέβουν προκειμένου και η τοπική αγορά στη Ρόδο, να μπορέσει να επωφεληθεί από την κίνηση. Να σημειώσουμε ότι παρά τα προβλήματα της πανδημίας του κορωνοϊού, οι προσεγγίσεις το 2021 κινήθηκαν σε καλά επίπεδα (220 συνολικά)».
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί από τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ είναι έτοιμο να υποδεχτεί την νέα σεζόν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Παπαοικονόμου, στις προτεραιότητες φέτος περιλαμβάνεται η συνέχιση του έργου του ξύλινου πεζόδρομου –από την περιοχή της οδού Καναδά, που θα φτάσει έως και το λιμάνι της Κολόνας: «Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Οι ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν υποβάλει τις προσφορές τους και απομένει η τελική αξιολόγηση από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού έως την επιλογή του τελικού μειοδότη. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,9εκ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,750εκ. ευρώ είναι χρηματοδότηση από πόρους δημοσίων εσόδων ενώ ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει με 750εκ. ευρώ με σχετική προγραμματική σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί. Το έργο περιλαμβάνει και την διαμόρφωση μπροστά στη θαλασσινή πύλη, που είναι εκτός χερσαίας λιμενικής ζώνης και είναι κομμάτι ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου