Ειδήσεις

Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων-κλειδιών ζήτησε από την Ελλάδα η Λαγκάρντ

Η διευθύντρια του ΔΝΤ συνεχάρη τη χώρα μας για την ως τώρα «σημαντική βελτίωση» στη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου να υποστηρίξει την Ελλάδα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής.

Την εφαρμογή των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις» που προβλέπει το πρόγραμμα προσαρμογής, ζήτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου.

Τα «πιθανά επόμενα βήματα» για την Ελλάδα, μετά την έξοδο της χώρας μας από το τη δανειακή σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικων Γκίκα Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Η κ. Λαγκάρντ συνεχάρη τους έλληνες αξιωματούχους για την ως τώρα «σημαντική βελτίωση» στη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας και επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου να υποστηρίξει την Ελλάδα να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, συζητήθηκαν τα «πιθανά επόμενα βήματα» για την Ελλάδα, μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα ΔΝΤ, που κανονικά λήγει το Μάρτιο του 2016.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ΔΝΤ είναι ικανοποιημένο με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα είναι «αρωγός» στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε όλη η «βεντάλια» των θεμάτων σε εισαγωγικό επίπεδο και θα υπάρξουν πολλές ακόμα συναντήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, όποτε και τελειώνει το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος, προκειμένου να βρεθεί λύση στη σχέση της Ελλάδας με το Ταμείο.

Κυβερνητική πηγή που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σχολίασε πως όσον αφορά τη συνεργασία με το ΔΝΤ, διατυπώθηκε η άποψη ότι «θα είναι μια μετεξέλιξη της σχέσης που όλοι θα κερδίσουν».

Η κυβερνητική πηγή του ΑΜΠΕ πρόσθεσε ότι «στο τέλος, θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «θέλουμε όλες οι αγορές να πάρουν ένα θετικό μήνυμα. Είναι δύσκολο εγχείρημα».

Σύμφωνα με πηγή του ΣΚΑΪ, μετά τη συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με την ελληνική αντιπροσωπεία υπήρξε και τετ-α-τετ της επικεφαλής του ΔΝΤ με τον κ. Χαρδούβελη, για το οποίο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

Ο υπουργός Οικονομικών και οι συνεργάτες μεταβαίνουν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου εκπρόσωποι της τρόικα αναμένεται να παρουσιάσουν την ως τώρα  πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου