Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου και πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Σ. Στάγκας κατέθεσε χθες πρώτος ως μάρτυρας κατηγορίας στο πλαίσιο της κυρίας Ανάκρισης, που ξεκίνησε από τον Ειδικό Αμακριτή Διαφθοράς, για την πολύκροτη υπόθεση προσλήψεων προσωπικού το έτος 2010, στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την κάλυψη δαπανών της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου με έσοδα από το φόρο εισοδήματος.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» 19 αιρετοί, θα κληθούν άμεσα από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς σε απολογία.
Ο κ. Σάκης Στάγκας, μέλος της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, έχει καταστήσει σαφές ότι ποτέ δεν ψήφισε ποσά ύψους 2 εκατ. ευρώ για επιπλέον επιχορήγηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από την ΤΕΔΚ ούτε έδωσε τη συγκατάθεσή του σε κανέναν για να αυξήσει την επιχορήγηση πλέον του 10%.
Χθες σύμφωνα με τις πληροφορίες επεσήμανε ότι από την πρακτική που ακολουθήθηκε υπέστησαν οικονομική ζημία οι Δήμοι, ενώ έθεσε και θέμα νομιμότητας της ψήφισης των απολογισμών τους.
Για την ίδια υπόθεση έχει υποβάλει υπόµνηµα “φωτιά” ο τότε επικεφαλής της µείζονος µειοψηφίας στο δηµοτικό συµβούλιο κ. Γ. Χατζηµάρκος.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζημάρκος με υπόμνημά του ανέδειξε ότι η εταιρεία που χρηματοδοτήθηκε αδρά από το υστέρημα των φορολογούμενων κατοίκων του νησιού, χρησιμοποιήθηκε για το «βόλεμα» ημετέρων και την εξασφάλιση εκλογικής πελατείας!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ