Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε επιχειρηματία της Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος απόπειρας απάτης και εμπρησμό εκ προθέσεως.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του υποχρεώνοντας τον κατηγορούμενο να παρουσιάζεται μια φορά κάθε τρίμηνο στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο κατηγορούμενος εκμίσθωσε την 14η Νοεμβρίου 2004 δύο καταστήματα με ισόγειο και υπόγειο σε εμπορικό κέντρο στο Φαληράκι.
Στα καταστήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν ενοποιημένα σαν ενιαίο, προκλήθηκε πυρκαγιά την 26η Φεβρουαρίου 2009.
Καταστράφηκε ολοσχερώς το κατάστημα και ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν εκεί κοντά.
Ο κατηγορούμενος είχε συνάψει με την “Εθνική Ασφαλιστική” συμβόλαιο για το κατάστημα που λειτουργούσε. Λίγες μέρες πριν την πυρκαγιά ζήτησε και πέτυχε αύξηση του ασφαλιστικού κεφαλαίου κατά 50.000 ευρώ, και συγκεκριμένα από 160.000 ευρώ σε 210.000 ευρώ.
Η ασφαλιστική εταιρεία κάλεσε πραγματογνώμονα για να αποτιμήσει τη ζημία.
Ο κατηγορούμενος δεν αποζημιώθηκε καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία δια της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε απεφάνθη ότι επρόκειτο για εμπρησμό.
Ο κατηγορούμενος φέρεται με σκοπό να καρπωθεί παράνομα την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία φέρεται να έθεσε ο ίδιος την πυρκαγιά πραγματώνοντας ο ίδιος τον ασφαλιστικό κίνδυνο.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γ. Χαρίτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ