Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η χθεσινή ημέρα, παρά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας με τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν.
Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν σε επιφυλακή, ωστόσο σε ελάχιστες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβουν. Από τους ισχυρούς ανέμους, ένα πεύκο έσπασε στην οδό Δημοκρατίας, κοντά στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ όπου άμεσα έσπευσε η Υπηρεσία Πρασίνου και το απομάκρυνε, χωρίς να προκληθούν περαιτέρω προβλήματα.
Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από νωρίς τα ξημερώματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, εντός και εκτός πόλεως, με αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα και οι ουρές, στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Η γέφυρα της Κρεμαστής έκλεισε προληπτικά, ωστόσο αρκετοί οδηγοί αγνόησαν την σήμανση και πέρασαν τις προστατευτικές μπάρες, συνεχίζοντας την πορεία τους, αποδεικνύοντας ότι το πάθημα του φονικού Νοεμβρίου του 2013 δεν έχει γίνει μάθημα.
Όπως κάθε φορά δεν έλειψαν και οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, ολιγόλεπτες εντός της πόλεως Ρόδου, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παρουσιάζονται σε Παστίδα, Μαριτσά, Κρεμαστή, Ασγούρου και Κολύμπια.
Η ομάδα «Κυκλώνας Ρόδου» από αργά το βράδυ της Τρίτης μέχρι και νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μανωλά, ενημέρωνε συνεχώς τους πολίτες για την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων σε όλα τα Δωδεκάνησα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ησυχα κύλησαν τα πράγματα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, που δεν δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις.
Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελέστηκαν κανονικά, καθώς η ένταση των ανέμων κόπασε και δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα ενώ κανονικά πραγματοποιήθηκαν και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ