ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με στελέχη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ινδίας IndiGo και τον Πρόεδρο της TAFI

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ Γ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Η συ­νά­ντη­ση με την IndiGo και την TAFI επι­κε­ντρώ­θη­κε στην ενί­σχυ­ση των του­ρι­στι­κών ροών από την Ινδία προς τα νησιά του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.
  • Η IndiGo, η με­γα­λύ­τε­ρη αε­ρο­πο­ρι­κή εται­ρεία της Ιν­δί­ας, θα συν­δέ­ει απευ­θεί­ας την Ινδία με την Ελ­λά­δα από τον Ια­νουά­ριο του 2026, προ­σφέ­ρο­ντας έξι πτή­σεις εβδο­μα­διαί­ως προς την Αθήνα.
  • Στό­χος της συ­νερ­γα­σί­ας είναι η ανά­πτυ­ξη του εν­δια­φέ­ρο­ντος για τα Δω­δε­κά­νη­σα και τις Κυ­κλά­δες, με προ­ο­πτι­κή στα­θε­ρής του­ρι­στι­κής ανά­πτυ­ξης.
  • Η φι­λο­ξε­νία του διε­θνούς συ­νε­δρί­ου της TAFI στη Ρόδο ανα­μέ­νε­ται να ανοί­ξει νέες ευ­και­ρί­ες στην ανα­πτυσ­σό­με­νη ιν­δι­κή του­ρι­στι­κή αγορά.

Η ενί­σχυ­ση των του­ρι­στι­κών ροών από την Ινδία και η δια­μόρ­φω­ση ενός κοι­νού σχε­δί­ου για την πα­ρου­σία των νη­σιών του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου στην ιν­δι­κή του­ρι­στι­κή αγορά βρέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο συ­νά­ντη­σης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Τρίτη το με­ση­μέ­ρι, στο γρα­φείο του Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Νο­τί­ου Αι­γαί­ου Γιώρ­γου Χα­τζη­μάρ­κου, με διοι­κη­τι­κά στε­λέ­χη της αε­ρο­πο­ρι­κής εται­ρεί­ας IndiGo και τον Πρό­ε­δρο της Ομο­σπον­δί­ας Του­ρι­στι­κών Πρα­κτό­ρων της Ιν­δί­ας (TAFI).

Στη συ­νά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν ο Αντι­πρό­ε­δρος και ο Επι­κε­φα­λής πω­λή­σε­ων της IndiGo, Agnel Pinto και Anshul Sethi, ο Πρό­ε­δρος της TAFI, Abbas Moiz, ο Managing Director της WOTF Group, Νίκος Κα­βα­λιέ­ρος, και ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Στρα­τη­γι­κού Σχε­δια­σμού, Χρή­στος Μι­χα­λά­κης.

Η IndiGo, η με­γα­λύ­τε­ρη αε­ρο­πο­ρι­κή εται­ρεία της Ιν­δί­ας και της Νό­τιας Ασίας, με πτη­τι­κό έργο που ξε­περ­νά τις 2.000 πτή­σεις ημε­ρη­σί­ως, συν­δέ­ει απευ­θεί­ας την Ινδία με την Ελ­λά­δα από τον Ια­νουά­ριο του 2026. Ει­δι­κό­τε­ρα, πραγ­μα­το­ποιεί έξι πτή­σεις εβδο­μα­διαί­ως προς την Αθήνα, τρεις από το Νέο Δελχί και τρεις από τη Βομ­βάη.

Με αφε­τη­ρία τις απευ­θεί­ας αυτές συν­δέ­σεις, η συ­ζή­τη­ση επι­κε­ντρώ­θη­κε στις δυ­να­τό­τη­τες συ­νερ­γα­σί­ας της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου με την αε­ρο­πο­ρι­κή εται­ρεία IndiGo και την  TAFI, ώστε να ενι­σχυ­θεί το εν­δια­φέ­ρον της ιν­δι­κής αγο­ράς για τα Δω­δε­κά­νη­σα και τις Κυ­κλά­δες και να δη­μιουρ­γη­θούν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις για στα­θε­ρή ανά­πτυ­ξη των του­ρι­στι­κών ροών προς τα νησιά.

Η συ­νά­ντη­ση εντάσ­σε­ται στη συ­νέ­χεια των επα­φών που ανα­πτύσ­σο­νται με αφορ­μή τη φι­λο­ξε­νία του διε­θνούς συ­νε­δρί­ου της  TAFI στη Ρόδο και την υπο­γρα­φή του Μνη­μο­νί­ου Συ­νερ­γα­σί­ας, με στόχο τη με­τα­τρο­πή αυτής της δυ­να­μι­κής σε συ­γκε­κρι­μέ­νες συ­νερ­γα­σί­ες.

Ο κ. Χα­τζη­μάρ­κος στά­θη­κε ιδιαί­τε­ρα στην εξαι­ρε­τι­κά τι­μη­τι­κή επι­λο­γή της TAFI να γιορ­τά­σει στη Ρόδο τη συ­μπλή­ρω­ση 40 χρό­νων από την ίδρυ­σή της. Όπως τό­νι­σε, η επι­λο­γή αυτή ανοί­γει για τα νησιά του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου τον δρόμο προς μια – σε με­γά­λο βαθμό ανε­ξε­ρεύ­νη­τη έως σή­με­ρα – του­ρι­στι­κή αγορά, δη­μιουρ­γώ­ντας νέες προ­ο­πτι­κές εξω­στρέ­φειας. Η επε­τεια­κή διορ­γά­νω­ση απο­τε­λεί, πα­ράλ­λη­λα, μια ευ­και­ρία να γνω­ρί­σουν οι επαγ­γελ­μα­τί­ες του Ιν­δι­κού του­ρι­σμού τον πλού­το και την αυ­θε­ντι­κό­τη­τα των νη­σιών και να τε­θούν οι βά­σεις για μια στα­θε­ρή, μα­κρο­χρό­νια σχέση.

Με την ολο­κλή­ρω­ση της συ­νά­ντη­σης, ο  Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Α§ιγαί­ου Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

«Η φι­λο­ξε­νία του διε­θνούς συ­νε­δρί­ου του TAFI στη Ρόδο και το Μνη­μό­νιο Συ­νερ­γα­σί­ας που υπο­γρά­ψα­με απο­τε­λούν την αφε­τη­ρία μιας προ­σπά­θειας με συ­νέ­χεια. Στό­χος μας είναι να ενι­σχύ­σου­με την πα­ρου­σία των νη­σιών του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου στην αγορά της Ιν­δί­ας και να με­τα­τρέ­ψου­με το εν­δια­φέ­ρον για τον τόπο μας σε στα­θε­ρές  συ­νερ­γα­σί­ες.

Οι απευ­θεί­ας αε­ρο­πο­ρι­κές συν­δέ­σεις της IndiGo από τη Βομ­βάη και το Νέο Δελχί προς την Αθήνα δη­μιουρ­γούν μια ση­μα­ντι­κή και στέ­ρεη βάση για αυτή την προ­σπά­θεια. Επι­διώ­κου­με να αξιο­ποι­ή­σου­με τις δυ­να­τό­τη­τες που ανοί­γο­νται, με έμ­φα­ση στην επέ­κτα­ση της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου και στην ανά­δει­ξη πε­ρισ­σό­τε­ρων νη­σιών και δια­φο­ρε­τι­κών εμπει­ριών.

Ευ­χα­ρι­στώ τον Πρό­ε­δρο του TAFI, Abbas Moiz, και τους εκ­προ­σώ­πους της IndiGo, Agnel Pinto και Anshul Sheti, για την επί­σκε­ψη και τη διά­θε­ση συ­νερ­γα­σί­ας. Για εμάς, η εξω­στρέ­φεια είναι κα­θη­με­ρι­νή δου­λειά: κτί­ζου­με σχέ­σεις με προ­ο­πτι­κή δη­μιουρ­γού­με τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις που μπο­ρούν να φέ­ρουν νέες ευ­και­ρί­ες στις το­πι­κές επι­χει­ρή­σεις, στους ερ­γα­ζο­μέ­νους και στις κοι­νω­νί­ες των νη­σιών μας».

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.