ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Τα 10 λεπτά που θα μας σώσουν το καλοκαίρι

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
Βενζίνη
✦ Σύνοψη ⌄
  • Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανα­κοί­νωσε έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο diesel, με το κόστος να καλύ­πτε­ται από τις εται­ρείες Helleniq Energy και Motor Oil.
  • Η παρέμ­βαση αυτή χαρα­κτη­ρί­στηκε από τον Κωστή Χατζη­δάκη ως «χωρίς δημο­σιο­νο­μικό κόστος», καθώς δεν επι­βα­ρύ­νει τον κρατικό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό.
  • Ο νησιώ­της που γεμίζει ρεζερ­βουάρ 50 λίτρων θα εξοι­κο­νο­μεί μόλις 5 ευρώ, ποσό που είναι σχεδόν αμε­λη­τέο σε του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς όπως η Μύκονος.
  • Η έκπτωση ισχύει μέχρι το τέλος Αυγού­στου, ακριβώς όταν οι του­ρί­στες θα έχουν φύγει, αφή­νο­ντας πίσω τις υψηλές τιμές.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανα­κοί­νωσε έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel, με τον λογα­ρια­σμό να τον πλη­ρώ­νουν εξ ολο­κλή­ρου η Helleniq Energy και η Motor Oil με 40 εκατ. ευρώ. Δηλαδή τα διυ­λι­στή­ρια που μας που­λού­σαν την αμό­λυ­βδη 2,185 ευρώ στις Κυκλά­δες απο­φά­σι­σαν ξαφνικά, από τα βάθη της εται­ρι­κής τους καρδιάς και ύστερα από μια φιλική κου­βε­ντούλα με την κυβέρ­νηση, να μας κάνουν δωράκι. Ο Κωστής Χατζη­δά­κης το βάφτισε μάλιστα παρέμ­βαση «χωρίς δημο­σιο­νο­μικό κόστος», που στα ελλη­νικά μετα­φρά­ζε­ται ως εξής: βρήκαμε ποιος θα κεράσει και δεν είμαστε εμείς.

Στην πράξη, ο νησιώ­της που γεμίζει ρεζερ­βουάρ 50 λίτρων θα εξοι­κο­νο­μεί 5 ολό­κληρα ευρώ, ποσό που στη Μύκονο αντι­στοι­χεί περίπου σε μισή φρα­πε­διά με θέα. Και το καλύ­τερο: στα Δωδε­κά­νησα η βενζίνη θα πέσει στα 1,985 ευρώ, δηλαδή κάτω από το ψυχο­λο­γικό όριο των 2 ευρώ, ώστε να πηγαί­νουμε στο πρα­τή­ριο με χαμό­γελο και ψυχική γαλήνη. Το μέτρο λήγει βεβαίως τέλος Αυγού­στου, ακριβώς όταν θα φύγουν οι του­ρί­στες και θα μεί­νουμε εμείς με τις τιμές μας.

Μέχρι τότε, καλά ταξίδια και μην ξοδέ­ψετε τα 5 ευρώ όλα μαζί.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.