ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Ο Κολόμβος των Κοσκινού ανακάλυψε τη χωματερή που έβλεπε όλο το χωριό

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
740533905-10235227549134696-1206850234190150481-n-1
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Η οργή του αντι­δη­μάρ­χου Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Μι­χά­λη Θω­μά­του εκ­δη­λώ­θη­κε μετά την ανα­κά­λυ­ψη χω­μα­τε­ρών που έχουν κα­ταγ­γελ­θεί από τους κα­τοί­κους για μήνες.
  • Ένας 25χρο­νος με φορ­τη­γό επι­βλή­θη­κε πρό­στι­μο 2.312,5 ευρώ, ενώ άλλες πα­ρα­βα­τι­κές κα­τα­στά­σεις, όπως τα ξερά χόρτα, πα­ρέ­μει­ναν ατι­μώ­ρη­τες.
  • Η ατο­μι­κή ευ­θύ­νη των πο­λι­τών ανα­δεί­χθη­κε ξανά, με την κα­τη­γο­ρία να βα­ραί­νει τους πο­λί­τες για τα σκου­πί­δια και τις φω­τιές.
  • Οι αρχές απέ­δει­ξαν ότι μπο­ρούν να δρά­σουν γρή­γο­ρα όταν το θε­λή­σουν, αφή­νο­ντας όμως ανα­πά­ντη­τα τα ζη­τή­μα­τα κα­θα­ρι­σμού και πρό­λη­ψης.

Χρό­νια πε­ρί­με­ναν τα Κο­σκι­νού τον εξε­ρευ­νη­τή τους και επι­τέ­λους τον απέ­κτη­σαν. Δύο μέρες μετά τη φωτιά με τις 3 εστί­ες, ο αντι­δή­μαρ­χος Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Μι­χά­λης Θω­μά­τος με­τέ­βη «εκτά­κτως» στο ση­μείο και αντί­κρι­σε, ω του θαύ­μα­τος, τις χω­μα­τε­ρές που οι κά­τοι­κοι κα­ταγ­γέλ­λουν επί μήνες και που φαί­νο­νται ακόμη και από το φεγ­γά­ρι. Η οργή του ήταν τόση που έπεσε πρό­στι­μο 2.312,5 ευρώ σε έναν 25χρονο με φορ­τη­γό, ο οποί­ος πράγ­μα­τι καλώς το έφαγε, αλλά είχε και την ατυ­χία να είναι ο μόνος που πιά­στη­κε στο μο­να­δι­κό 5λεπτο των τε­λευ­ταί­ων μηνών που οι αρχές κοι­τού­σαν προς τα εκεί. Τα ξερά χόρτα πά­ντως, που στέ­κουν αγέ­ρω­χα σε όλη τη δια­δρο­μή μέχρι τον Προ­φή­τη Ηλία, δεν έλα­βαν ούτε σύ­στα­ση, προ­φα­νώς γιατί ο δήμος δύ­σκο­λα κόβει κλήση στον εαυτό του.

Και κάπως έτσι η ατο­μι­κή ευ­θύ­νη φό­ρε­σε πάλι τη στολή του σού­περ ήρωα: ο πο­λί­της φταί­ει για τα σκου­πί­δια, ο πο­λί­της για τα χόρτα, ο πο­λί­της και για την επό­με­νη φωτιά, ενώ η προ­θε­σμία κα­θα­ρι­σμού που έληξε στις 22 Ιου­νί­ου πέ­ρα­σε τόσο αθό­ρυ­βα όσο και τα ογκώ­δη που σα­πί­ζουν στις γω­νιές του οι­κι­σμού. Η Τρίτη πά­ντως απέ­δει­ξε κάτι πα­ρή­γο­ρο, ότι όταν θέ­λουν, οι μη­χα­νι­σμοί τρέ­χουν, συ­ντο­νί­ζο­νται και βγά­ζουν και ανάρ­τη­ση.

Ανα­μέ­νου­με τώρα την επό­με­νη έκτα­κτη ανα­κά­λυ­ψη, ελ­πί­ζο­ντας να μη γίνει με συ­νο­δεία πυ­ρο­σβε­στι­κών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.