ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Κατσιδώνης στον RV για τη Νέα Αγορά: “Αισιοδοξούμε ότι θα προλάβουμε την επόμενη τουριστική σεζόν”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Οι εργα­σίες απο­κα­τά­στα­σης της Νέας Αγοράς Ρόδου προ­χω­ρούν με στα­θε­ρούς ρυθμούς, με ολο­κλή­ρωση των εξω­τε­ρι­κών παρεμ­βά­σεων να ανα­μέ­νε­ται μέχρι τον Οκτώ­βριο.
  • Η επίσημη παρά­δοση του ιστο­ρι­κού συγκρο­τή­μα­τος στον Δήμο Ρόδου προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για τον Απρίλιο του 2027, με στόχο οι κατα­στη­μα­τάρ­χες να επι­στρέ­ψουν νωρί­τερα.
  • Οι κατα­στη­μα­τάρ­χες ανα­μέ­νε­ται να αρχί­σουν τις εργα­σίες δια­μόρ­φω­σης των επι­χει­ρή­σεών τους από τον Δεκέμ­βριο ή τον Ιανουά­ριο, προ­κει­μέ­νου να είναι έτοιμοι για τη νέα του­ρι­στική σεζόν.
  • Ο πρό­ε­δρος των κατα­στη­μα­ταρ­χών εκφρά­ζει αισιο­δο­ξία ότι πολλές επι­χει­ρή­σεις θα μπο­ρέ­σουν να επα­να­λει­τουρ­γή­σουν πριν από τα Χρι­στού­γεννα.

Η εικόνα της Νέας Αγοράς Ρόδου αλλάζει στα­διακά, καθώς οι εργα­σίες απο­κα­τά­στα­σης προ­χω­ρούν και δημιουρ­γούν προσ­δο­κίες για την επόμενη φάση λει­τουρ­γίας του ιστο­ρι­κού εμπο­ρι­κού συγκρο­τή­μα­τος μέσα στο προ­σε­χές διά­στημα.

Μιλώ­ντας στον Real Voice και στην εκπομπή «Δημο­σιο­γρα­φι­κές Βολές»  με τον Γιάννη Μηνατσή και  τη Δέσποινα Κου­λού­μπρη, ο πρό­ε­δρος της Ένωσης Κατα­στη­μα­ταρ­χών Δημο­τι­κών Κατα­στη­μά­των της Νέας Αγοράς, Πανα­γιώ­της Κατσι­δώ­νης, παρου­σί­ασε την εικόνα που επι­κρα­τεί σήμερα στο εργο­τά­ξιο, αλλά και το χρο­νο­διά­γραμμα που έχει τεθεί για την ολο­κλή­ρωση του εμβλη­μα­τι­κού έργου.

Όπως ανέφερε, αυτή την περίοδο ολο­κλη­ρώ­νο­νται οι εργα­σίες απο­κα­τά­στα­σης των όψεων στον όροφο του κτη­ρια­κού συγκρο­τή­μα­τος, ενώ παράλ­ληλα εξε­λίσ­σο­νται παρεμ­βά­σεις στην πλευρά της Τρά­πε­ζας της Ελλάδος και της πιάτσας ταξί. Παράλ­ληλα, ανα­μέ­νε­ται η έγκριση κυκλο­φο­ρια­κών ρυθ­μί­σεων ώστε να επε­κτα­θούν οι εργα­σίες και στην περιοχή των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσι­δώνη, μέχρι τον Οκτώ­βριο ανα­μέ­νε­ται να έχει ολο­κλη­ρω­θεί το μεγα­λύ­τερο μέρος των εξω­τε­ρι­κών παρεμ­βά­σεων, με τη διαφορά στην εικόνα του μνη­μείου να είναι ήδη εμφανής στα σημεία όπου έχουν απο­μα­κρυν­θεί οι σκα­λω­σιές.

“Οι εργα­σίες προ­χω­ρούν με στα­θε­ρούς ρυθμούς και ήδη μετά την απο­κα­τά­σταση των επι­χρι­σμά­των στον πρώτο όροφο, το μνημείο έχει απο­κτή­σει εντελώς δια­φο­ρε­τική εικόνα”, τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Ιδιαί­τερη αναφορά έκανε στις απαι­τού­με­νες εγκρί­σεις που συνο­δεύ­ουν κάθε παρέμ­βαση σε ένα ιστο­ρικό μνημείο. Όπως εξήγησε, έχουν ήδη εγκρι­θεί κρί­σι­μες εργα­σίες που αφορούν κου­φώ­ματα, σοβάδες και άλλα δομικά στοι­χεία, γεγονός που επι­τα­χύ­νει σημα­ντικά την πρόοδο του έργου.

Ο πρό­ε­δρος των κατα­στη­μα­ταρ­χών εκτί­μησε ότι μέχρι τον Σεπτέμ­βριο το έργο θα βρί­σκε­ται σε ιδιαί­τερα προ­χω­ρη­μένο στάδιο, ενώ η επίσημη παρά­δοση της Νέας Αγοράς στον Δήμο Ρόδου τοπο­θε­τεί­ται χρονικά τον Απρίλιο του 2027.

Παράλ­ληλα, στόχος είναι οι κατα­στη­μα­τάρ­χες να αρχί­σουν να επι­στρέ­φουν στα­διακά στους χώρους τους αρκε­τούς μήνες νωρί­τερα, ώστε να προ­χω­ρή­σουν στις απα­ραί­τη­τες εργα­σίες δια­μόρ­φω­σης των επι­χει­ρή­σεών τους.

“Στόχος μας είναι οι κατα­στη­μα­τάρ­χες να μπουν περίπου από τον Δεκέμ­βριο ή τον Ιανουά­ριο, ώστε να προ­ε­τοι­μά­σουν τα κατα­στή­ματά τους για τη νέα του­ρι­στική σεζόν”, ανέφερε, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι η δια­δι­κα­σία θα εξε­λίσ­σε­ται στα­διακά, ανάλογα με την ολο­κλή­ρωση των εργα­σιών σε κάθε πτέρυγα.

Κάθε επι­χεί­ρηση, σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρεια­στεί περίπου δύο μήνες για να ολο­κλη­ρώ­σει τις παρεμ­βά­σεις που προ­βλέ­πο­νται στο πλαίσιο της συνο­λι­κής ανα­βάθ­μι­σης του συγκρο­τή­μα­τος. Οι εργα­σίες αυτές περι­λαμ­βά­νουν νέα κου­φώ­ματα, πυρο­σβε­στι­κές εγκα­τα­στά­σεις, ανα­βαθ­μι­σμέ­νες εισό­δους και άλλες τεχνι­κές παρεμ­βά­σεις που θα δια­μορ­φώ­σουν μια ενιαία λει­τουρ­γική και αισθη­τική ταυ­τό­τητα για τη Νέα Αγορά.

Ο κ. Κατσι­δώ­νης δεν έκρυψε την αισιο­δο­ξία του ότι αρκετές επι­χει­ρή­σεις θα κατα­φέ­ρουν να επα­να­λει­τουρ­γή­σουν ακόμη και πριν από τα Χρι­στού­γεννα.

“Το μεγάλο στοί­χημα είναι τα περισ­σό­τερα κατα­στή­ματα να μπο­ρέ­σουν να ανοί­ξουν μέχρι τα Χρι­στού­γεννα”, σημεί­ωσε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι δεν υπάρχει λόγος να παρα­μέ­νει κλειστό ολό­κληρο το συγκρό­τημα όταν οι εξω­τε­ρι­κές πτέ­ρυ­γες θα έχουν ολο­κλη­ρω­θεί και οι εργα­σίες θα επι­κε­ντρώ­νο­νται πλέον στην εσω­τε­ρική αυλή και την ιστο­ρική ψαρα­γορά.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις δυσκο­λίες του έργου, επι­σή­μανε ότι η πραγ­μα­τική κατά­σταση του κτηρίου απο­κα­λύ­φθηκε μετά την έναρξη των εργα­σιών, καθώς επρό­κειτο για ένα εγκα­τα­λε­λειμ­μένο μνημείο με σοβαρές φθορές. Ωστόσο, όπως είπε, τα προ­βλή­ματα αντι­με­τω­πί­στη­καν με τις κατάλ­λη­λες τεχνι­κές λύσεις, επι­τρέ­πο­ντας την ομαλή συνέ­χιση των εργα­σιών.

Παράλ­ληλα, στάθηκε στις επι­πτώ­σεις που έχει προ­κα­λέ­σει η ανα­στολή λει­τουρ­γίας των επι­χει­ρή­σεων της Νέας Αγοράς στην τοπική οικο­νο­μία.

Παρά την ανα­στά­τωση που προ­κα­λεί ένα τόσο μεγάλο έργο στο κέντρο της πόλης, ο πρό­ε­δρος της Ένωσης Κατα­στη­μα­ταρ­χών εμφα­νί­στηκε βέβαιος ότι η ταλαι­πω­ρία αξίζει τον κόπο, καθώς η απο­κα­τά­σταση της Νέας Αγοράς απο­τε­λεί μια επέν­δυση με σημα­ντικό οικο­νο­μικό, εμπο­ρικό και πολι­τι­στικό απο­τύ­πωμα για τη Ρόδο.

Μετά από δεκα­ε­τίες συζη­τή­σεων και καθυ­στε­ρή­σεων, η Νέα Αγορά φαί­νε­ται να εισέρ­χε­ται στην τελική ευθεία για τη νέα της εποχή, με τους επαγ­γελ­μα­τίες και τους πολίτες να προσ­δο­κούν την ημέρα που το ιστο­ρικό εμπο­ρικό κέντρο της πόλης θα επα­να­λει­τουρ­γή­σει πλήρως, ανα­κτώ­ντας τον πρω­τα­γω­νι­στικό του ρόλο στην καθη­με­ρινή ζωή της Ρόδου.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στον Realvoice στην εκπομπή “Δημο­σιο­γρα­φι­κές βολές” στον Γιάννη Μηνατσή και τη Δέσποινα Κου­λού­μπρη ο πρό­ε­δρος της Ένωσης Κατα­στη­μα­ταρ­χών Δημο­τι­κών Κατα­στη­μά­των της Νέας Αγοράς, Πανα­γιώ­της Κατσι­δώ­νης

Πηγή: realvoice995.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.