ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές καταυλισμών Ρομά στην Κω και τη Ρόδο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Καρακόνερο

Στο πλαί­σιο των επι­χει­ρή­σε­ων ελέγ­χθη­καν (19) άτομα και (49) οχή­μα­τα, έγι­ναν (13) προ­σα­γω­γές και συ­νε­λή­φθη­σαν (5) άτομα

Στό­χος της αστυ­νο­μι­κής δρά­στης ήταν με­τα­ξύ άλλων η κα­τα­πο­λέ­μη­ση πα­ρα­βα­τι­κών συ­μπε­ρι­φο­ρών και η αντι­με­τώ­πι­ση προ­βλη­μά­των, που συ­ναρ­τώ­νται με τις ιδιαι­τε­ρό­τη­τες των συ­γκε­κρι­μέ­νων πε­ριο­χών

Στο πλαί­σιο του επι­χει­ρη­σια­κού σχε­δια­σμού της Γε­νι­κής Πε­ρι­φε­ρεια­κής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν χθες και σή­με­ρα το πρωί ει­δι­κές αστυ­νο­μι­κές επι­χει­ρή­σεις για την πρό­λη­ψη και κα­τα­στο­λή της πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας σε χώ­ρους κα­ταυ­λι­σμών Ρομά στις πε­ριο­χές Άγιος Βα­σί­λειος Κω και Θε­ο­τό­κος στη Ρόδο.

Στις επι­χει­ρή­σεις αυτές, η όποιες ορ­γα­νώ­θη­καν και υλο­ποι­ή­θη­καν από τις Διευ­θύν­σεις Αστυ­νο­μί­ας Α’ και Β’ Δω­δε­κα­νή­σου, συμ­με­τεί­χαν (27) αστυ­νο­μι­κοί δια­φό­ρων υπη­ρε­σιών (Τάξης, Τρο­χαί­ας, Ασφα­λεί­ας).

Για τις ανά­γκες των αστυ­νο­μι­κών δρά­σε­ων δια­τέ­θη­καν πε­ρι­πο­λι­κά αυ­το­κί­νη­τα και μο­το­συ­κλέ­τες με τα απα­ραί­τη­τα μέσα και εξο­πλι­σμό, καθώς και ένας αστυ­νο­μι­κός σκύ­λος ανί­χνευ­σης ναρ­κω­τι­κών ου­σιών.

Οι επι­χει­ρή­σεις είχαν στόχο όλο το φάσμα των αστυ­νο­μι­κών αρ­μο­διο­τή­των (τάξη, ασφά­λεια, τρο­χαία κ.λπ.) και πε­ρι­λάμ­βα­ναν ελέγ­χους σε άτομα, αυ­το­κί­νη­τα και χώ­ρους, καθώς επί­σης βε­βαί­ω­ση πα­ρα­βά­σε­ων, συλ­λή­ψεις και κα­τα­σχέ­σεις, σε συ­ντρέ­χου­σα πε­ρί­πτω­ση.

Ει­δι­κό­τε­ρα πρό­ε­κυ­ψαν τα ακό­λου­θα απο­τε­λέ­σμα­τα:

Ελέ­χθη­καν

• 19 προ­σω­ρι­νά κα­τα­λύ­μα­τα

• 49 άτομα

• 9 οχή­μα­τα

Προ­σή­χθη­σαν 13 άτομα

Βε­βαιώ­θη­καν 13 πα­ρα­βά­σεις για διά­φο­ρα αδι­κή­μα­τα

Συ­νε­λή­φθη­σαν συ­νο­λι­κά 5 Ρομά και συ­γκε­κρι­μέ­να:

• Από το Τμήμα Ασφα­λεί­ας Κω ένας 31χρο­νος ημε­δα­πός, γιατί εκ­κρε­μού­σε σε βάρος του κα­τα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση του Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Κω με ποινή φυ­λά­κι­σης 4 μηνών για από­πει­ρα κλο­πής

• Από την Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου τρεις ημε­δα­ποί ηλι­κί­ας 14, 15 και 28 ετών γιατί δεν είχαν προ­βεί στην έκ­δο­ση Δελ­τί­ου Αστυ­νο­μι­κής Ταυ­τό­τη­τας και μια 30χρονη υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας γιατί διέ­με­νε πα­ρά­νο­μα στη χώρα μας

Βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν τρία κυ­νη­γε­τι­κά όπλα από τα οποία τα δυο δια­πι­στώ­θη­κε ότι απο­τε­λούν προ­ϊ­ό­ντα κλο­πής.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες οδη­γή­θη­καν στους αρ­μό­διους κατά τόπο Ει­σαγ­γε­λείς Πλημ­με­λειο­δι­κών.

Πα­ρό­μοιοι αστυ­νο­μι­κοί έλεγ­χοι θα επα­να­λαμ­βά­νο­νται σε τα­κτι­κά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα με στόχο την εδραί­ω­ση του αι­σθή­μα­τος ασφά­λειας και την κα­τα­πο­λέ­μη­ση τυχών πα­ρα­βα­τι­κών συ­μπε­ρι­φο­ρών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.