Ρεπορτάζ

Δήλωση του βουλευτή Δ. Κρεμαστινού : «Δεν θα αποχωρήσω από την πολιτική, αν δεν γίνει το ογκολογικό στο Νοσοκομείο»

Να μη χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Ρόδου ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Σε συνέντευξή τύπου χθες ο κ. Κρεμαστινός ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική αν δεν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, γεγονός που σημαίνει, πως θα είναι υποψήφιος όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το έργο καρκινοβατεί εξαιτίας των πολύπλοκων διαδικασιών.
«Ολοκληρώθηκε η προμελέτη του έργου κατασκευής του ογκολογικού νοσοκομείου. Είναι σημαντικό τώρα να δημοπρατηθεί το έργο και να μην απαιτηθεί να εκπονηθεί και άλλη μελέτη γιατί θα χαθεί χρόνος. Πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε τους φορείς που πρέπει για να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη δομή που είναι πρώτης προτεραιότητας για τα Δωδεκάνησα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και συμπλήρωσε πως ήδη έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις για να προσληφθούν δύο ογκολόγοι.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τη σημερινή περιφερειακή αρχή να μην αποδεσμεύσει από το ΕΣΠΑ τα χρήματα για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.
«Κάνω έκκληση ώστε τα χρήματα που είχε δεσμεύσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή από το ΕΣΠΑ να μείνουν ανέπαφα και να δαπανηθούν για την κατασκευή του ογκολογικού τμήματος. Αυτά δεν ανήκουν ούτε σε μένα, ούτε στην Περιφέρεια αλλά στον κόσμο. Με κάθε τρόπο όλοι μαζί να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει το έργο. Εγώ έχω συνδέσει την παρουσία μου στα πολιτικά πράγματα με την λειτουργία του αιμοδυναμικού και του ογκολογικού τμήματος. Αυτοί που δεν με θέλουν θα απαλλαγούν από την παρουσία μου στα κοινά όταν θα τελειώσει και το δεύτερο έργο», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση αν η περιφερειακή αρχή έχει αλλάξει τον σχεδιασμό της για τη διάθεση των πόρων από το ΕΣΠΑ, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε:
«Είμαι υποχρεωμένος να κάνω έκκληση χωρίς να θέλω να αντιπαρατεθώ με κανένα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ακούω όμως πολλά. Για την υποδομή αυτή απαιτείται ειδική κατασκευή. Σας επισημαίνω πως θα είναι το μόνο ογκολογικό τμήμα που θα λειτουργεί σε περιφερειακό νοσοκομείο και όχι σε πανεπιστήμιο. Θα πρέπει στο θέμα αυτό να βοηθήσει και η πολιτεία. Στην Πάτμο θυσιάστηκαν άνθρωποι και χάθηκε και ένα ελικόπτερο εξαιτίας των ελλείψεων στον τομέα της Υγείας. Τώρα εξαιτίας του αιμοδυναμικού η κατάσταση έχει βελτιωθεί».
Σχετικά με τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας στη Νότια Ρόδο, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε:
«Για ό,τι ζητώ οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες μου λένε πάντα “ναι”. Το θέμα είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων. Δόθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 6.000.000 ευρώ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες. Από αυτά το νοσοκομείο Ρόδου πήρε 1.000.000 ευρώ. Θα εξακολουθήσω να πιέζω για τη λύση των προβλημάτων και την κάλυψη των ελλείψεων. Όλοι θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο. Οι επικουρικοί γιατροί δεν έρχονται στη Ρόδο γιατί δεν καλύπτονται οικονομικά από το κράτος».
Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν το 1995 στη χώρα, με πρωτοβουλία του, εμπειρογνώμονες του τομέα Υγείας.
«Μας είχαν δηλώσει τότε οι εμπειρογνώμονες πως δεν θα πρέπει να δαπανώνται χρήματα για την παραοικονομία της υγείας. Ξεκαθάρισαν πως χρειάζονται πόροι για τον συγκεκριμένο τομέα. Είχαν υποδείξει πως για να μην πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν χρήματα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη θα πρέπει να βρεθούν πόροι από άλλες πηγές. Μια λύση θα ήταν η επιβολή φόρων υπέρ του τομέα Υγείας στα Καζίνο ή στον ΟΠΑΠ. Η πρόταση δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ γιατί έχουμε διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δεν ενδιαφέρθηκαν ακόμη και τα κόμματα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Αυτοί που επιθυμούν να μην είμαι στα κοινά θα απαλλαγούν από εμένα όταν θα τεθεί σε λειτουργία το ογκολογικό τμήμα. Θυμίζω πως το αιμοδυναμικό έχει σώσει μέχρι τώρα περισσότερους από εκατό ανθρώπους».
Ο κ. Δ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τραγική.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να φύγει από τον κλοιό των μνημονίων και οι δανειστές αντιδρούν έντονα. Ζητούν από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα αναγκαστεί να βαδίσει στον ίδιο δρόμο με τον κ. Α. Σαμαρά», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας πως δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις για την ανακούφιση εκείνων που έχουν υποφέρει πολύ από την κρίση.
«Δεν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Ζάππειο. Δεν αυξήθηκαν οι συντάξεις. Πρέπει και οι δημοσιογράφοι να πουν την αλήθεια γιατί οι πολίτες πιστεύουν πως θα έρθει ο Χάρυ Πότερ και θα τους φέρνει τα χρήματα που έχουν ανάγκη στις οικίες τους. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Κρεμαστινό η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο μόνο όταν δημιουργηθεί ανάπτυξη.
«Δεν έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα ανάπτυξη. Δεν υπάρχει παραγωγή. Δεν αυξάνονται οι εξαγωγές. Πως θα βρεθούν χρήματα όταν βαδίζουμε έτσι; Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο θα έρθουν πιο τραγικές ημέρες. Πρέπει να ξυπνήσει το πολιτικό κατεστημένο και να απελευθερωθεί από τη διαπλοκή. Διαφορετικά δεν θα υπάρξει ελπίδα», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση σχετικά με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός δήλωσε:
«Οι οικονομικές και εθνικές συνθήκες που θα επικρατούν τους επόμενους μήνες θα είναι ο λόγος που θα ψηφιστεί ή όχι το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις τώρα. Τον Ιανουάριο θα είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο».
Συνάντηση βουλευτή
κ. Κρεμαστινού  
και Δημάρχου Ρόδου
Τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νησί της Ρόδου και αποτελούν προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός με το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, παρόντος και του αντιδημάρχου Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου.
Ο κ. Κρεμαστινός εξέφρασε εκ νέου στο δήμαρχο την πρόθεσή του να  στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων του νησιού της Ρόδου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο βουλευτής και για τα πολιτιστικά θέματα, με αφορμή και την σημαντική διεθνή έκθεση ροδίτικων αρχαιοτήτων στο Μουσείο του Λούβρου, που ξεκινά στις 13 Νοεμβρίου 2014.
Αναφέρθηκαν στο θέμα της επαναλειτουργίας του  Εθνικού Θεάτρου, όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσης και αναβάθμισης του εσωτερικού χώρου του σημαντικού αυτού θεάτρου της πόλης μας.
Συζήτησαν τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τον κ. Κρεμαστινό να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνεργασία του Δήμου με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ίδρυμα Λαμπράκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου