ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικητιάδης προς Γεωργιάδη: Δείξτε την πόρτα εξόδου στον κ. Ροϊλό κ.υπουργέ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ Γ

Την άμεση απο­πο­μπή του διοι­κητή της 2ης Υγειο­νο­μι­κής Περι­φέ­ρειας Πει­ραιώς και Αιγαίου, Χρήστου Ροϊλού , ζητά με δήλωσή του ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου του ΠΑΣΟΚ και τ. Υφυπ. Πολι­τι­σμού – Του­ρι­σμού, Γιώργος Νικη­τιά­δης, καταγ­γέλ­λο­ντας τακτι­κές που θυμί­ζουν χούντα, φίμωση της ελευ­θε­ρίας του Τύπου και διοι­κη­τικό αυταρ­χι­σμό.

Η δήλωση του κ. Νικη­τιάδη έρχεται με αφορμή τη χθεσινή επι­στολή του κ. Ροϊλού, με την οποία απα­γο­ρεύ­ε­ται στους για­τρούς και τα στελέχη του ΕΣΥ να παρα­χω­ρούν συνε­ντεύ­ξεις ή να παρέ­χουν πλη­ρο­φο­ρίες στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης χωρίς προη­γού­μενη έγκριση, αλλά και με φόντο σειρά παρελ­θο­ντι­κών ενερ­γειών του ίδιου προ­σώ­που, από την απο­ποί­ηση ευθύνης για την τοπο­θέ­τηση ιατρού στο αερο­δρό­μιο της Ρόδου έως και τα απει­λη­τικά μηνύ­ματα που είχε απο­στεί­λει στον Αντι­δή­μαρχο Σύμης, μετά την αντι­πα­ρά­θεση του Δημάρ­χου Σύμης με τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Νικη­τιά­δης τονίζει ότι οι πρα­κτι­κές αυτές εκθέ­τουν την Κυβέρ­νηση και τον Υπουργό Υγείας, που οφεί­λουν να τοπο­θε­τη­θούν δημόσια και να θέσουν τέλος στη διοι­κη­τική αυθαι­ρε­σία.

Συγκε­κρι­μένα ο κ. Νικη­τιά­δης δήλωσε:

«Ζητώ την άμεση απο­πο­μπή του διοι­κητή της 2ης Υγειο­νο­μι­κής Περι­φέ­ρειας Πει­ραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστου Ροϊλού. Οι μεθο­δεύ­σεις του να απα­γο­ρεύ­σει στους για­τρούς του ΕΣΥ να μιλούν στα ΜΜΕ παρα­πέ­μπουν ευθέως σε τακτι­κές που θυμί­ζουν χούντα. Η φίμωση της ελευ­θε­ρίας του Τύπου και η απα­γό­ρευση στους για­τρούς να ενη­με­ρώ­νουν την κοι­νω­νία για την κατά­σταση στα νοσο­κο­μεία είναι μεθο­δεύ­σεις που θυμί­ζουν άλλες σκο­τει­νές εποχές, τότε που η εξουσία επι­βαλ­λό­ταν με τον φόβο και τη σιωπή.

Ο κ. Ροϊλός, αντί να υπε­ρα­σπί­ζε­ται το δημόσιο συμ­φέ­ρον, έχει επι­λέ­ξει να είναι βασι­λι­κό­τε­ρος του βασι­λέως, επι­χει­ρώ­ντας να επι­βά­λει σιγή ασυρ­μά­του σε για­τρούς και νοση­λευ­τές που κρατούν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είναι ο ίδιος που, μόλις προ μηνών, δήλωσε ότι η τοπο­θέ­τηση ιατρού στο αερο­δρό­μιο της Ρόδου δεν είναι αρμο­διό­τητα του Υπουρ­γείου Υγείας αλλά της Fraport, απο­δει­κνύ­ο­ντας την πλήρη άγνοια για το πεδίο αρμο­διό­τη­τας του και την ανη­συ­χη­τική διοι­κη­τική του ανε­πάρ­κεια, απο­ποιού­με­νος παραλ­λή­λως κάθε ευθύνη για τη δημόσια υγεία σε ένα από τα μεγα­λύ­τερα του­ρι­στικά νησιά της χώρας.

Και είναι ο ίδιος που, όταν ο Δήμαρ­χος Σύμης είχε αντι­πα­ρά­θεση με τον Υπουργό Υγείας, έστελνε απει­λη­τικά μηνύ­ματα σε Αντι­δή­μαρχο του νησιού, απο­κα­λύ­πτο­ντας τη νοο­τρο­πία αυταρ­χι­σμού και εκφο­βι­σμού με την οποία ασκεί­ται η διοί­κηση του ΕΣΥ. Οι πρα­κτι­κές αυτές είναι απα­ρά­δε­κτες, αντι­δη­μο­κρα­τι­κές και επι­κίν­δυ­νες. Η Κυβέρ­νηση και ο Υπουρ­γός Υγείας οφεί­λουν να τοπο­θε­τη­θούν ξεκά­θαρα: εγκρί­νουν ή απο­κη­ρύσ­σουν αυτές τις συμπε­ρι­φο­ρές;»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.

Πρόσφατα άρθρα

ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Μάνος Κόνσολας: «Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τους διευκολύνει με μια νέα ρύθμιση οφειλών για χρέη προς το δημόσιο σε 120 δόσεις και ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 30 ευρώ. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Το σχετικό νομοσχέδιο πήρε ήδη το δρόμο για τη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί. Παράλληλα, το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνει αυστηρούς κανόνες για τους servicers και τα funds, ενισχύοντας την προστασία των συνεπών δανειοληπτών.