Τοπικές Ειδήσεις

Αλέξανδρος Κολιάδης: «Αν δεν αλλάξει το καθεστώς για την Ρόδο θα προσφύγουμε στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια»

Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών Δωδεκανήσου, ξεκίνησε αργά το απόγευμα η ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για την Ρόδο. Την σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και  σημειώθηκε ικανοποιητική συμμετοχή και ανταπόκριση.

Παρόντες είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Γιάννης Παππάς, Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρώην δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σπανός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Μεσαιωνικής Πόλης κ. Βασίλης Δοντάς, ο πρόεδρος του ΟΕΕ κ. Κώστας Ζωγραφίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εστιατόρων κ. Σταύρος Ζουρούδης, ο πρώην δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην Νομάρχης κ. Γιάννης Παρασκευάς, η ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου κα Γιολάντα Κάππα, ο νομικός σύμβουλος της ΠΕΔ κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι από 23 ενώσεις και σωματείων (συνολικά) αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ενώ δεν παρέστη κανένας από την περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου.
Ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Παρεμβαίνοντας ο κ. Κολιάδης είπε ότι είναι μια σύσκεψη με σκοπό να ακουστούν οι φορείς. «Οι τοποθετήσεις όλων μας είναι γνωστές. Το θέμα είναι πώς θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής. Η Ρόδος, επί δεκαετίες είχε μια διαφορετική αντιμετώπιση ενώ τώρα, μας αντιμετωπίζουν σαν μια άτακτη μεγέθυνση χωρίς μια αμιγώς βιώσιμη ανάπτυξη. Όταν μιλάμε για τους συντελεστές ΦΠΑ, δεν μιλάμε μόνο για την Ρόδο. Είναι ξεκάθαρο ότι επιβάλλεται να περιληφθεί το Μητροπολιτικό Κέντρο του Αιγαίου. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, μας απογοήτευσε. Ο ΦΠΑ είναι μόνο η αρχή και η βάση των αξιώσεών μας απέναντι στην Πολιτεία. Μας θεωρούν παθητικούς και βολεμένους λόγω του Τουρισμού. Εάν δεν επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ στην Ρόδο, σας δηλώνω ξεκάθαρα ότι θα προσφύγουμε ακυρωτικά ενώπιον του ΣτΕ υποβάλλοντας ταυτόχρονα και προδικαστικό ερώτημα στο δικαστήριο τη Ε.Ε. για την ερμηνεία και την αποτελεσματική εφαρμογή της σχετικής ενωσιακής οδηγίας γύρω από τον ΦΠΑ που από την φύση του είναι ένας ενωσιακός φόρος. Η ίση μεταχείριση δεν είναι μόνο συνταγματικές δεσμεύσεις αλλά και ευρωπαϊκές επιταγές. Θέλουμε ίση μεταχείριση».

Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου