ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2025: «Τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες, πριν τον Αύγουστο οι βάσεις» είπε η Σοφία Ζαχαράκη

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι Πανελ­λή­νιες εξε­τά­σεις βρί­σκο­νται σε εξέλιξη με τις   βαθ­μο­λο­γίες των υπο­ψη­φίων θα γίνο­νται γνωστές στα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις τις τελευ­ταίες ημέρες του Ιουλίου όπως τόνισε η υπουρ­γός Παι­δείας Σοφία Ζαχα­ράκη.

«Προς τέλος του Ιουνίου θα λάβουν τις βαθ­μο­λο­γίες τους τα παιδιά, δηλαδή λίγο μετά το τέλος των ειδικών μαθη­μά­των, μετά πρέπει να συμπλη­ρω­θούν τα μηχα­νο­γρα­φικά και τις τελευ­ταίες πέντε μέρες του Ιουλίου βγαί­νουν πλέον οι βάσεις, οπότε ξέρουν σε ποιες σχολές θα φοι­τή­σουν. Αυτό θα βοη­θή­σει στον καλύ­τερο προ­γραμ­μα­τι­σμό της οικο­γέ­νειας στην περί­πτωση που το παιδί θα φοι­τή­σει μακριά, αλλά και λιγό­τε­ρες μέρες αγωνίας» τόνισε η Σοφία Ζαχα­ράκη μιλώ­ντας στην ΕΡΤ για τις Πανελ­λή­νιες εξε­τά­σεις.

Απευ­θυ­νό­μενη στα παιδιά η υπουρ­γός υπο­στή­ριξε πως τώρα «ανοίγει ένας και­νούρ­γιος δρόμος. Ο δρόμος αυτός έχει πάρα πάρα πάρα πολλές δια­δρο­μές που μπορεί να επι­λέ­ξεις. Εγώ σπού­δασα Αγγλική Φιλο­λο­γία, θα μπο­ρούσα να έχω πάει και σε μια άλλη σχολή, ίσως και μια επαγ­γελ­μα­τι­κής φύσεως δουλειά και να έχω πιθα­νό­τατα και πιο εύκολη πρό­σβαση σε ένα επάγ­γελμα το οποίο είναι και να είναι πιο προ­σο­δο­φόρο. Επίσης, όλα τα παιδιά ξέρουν τώρα, τα τελευ­ταία χρόνια, μπορεί κάτι να σπου­δά­σουν και τελικά να κάνουμε κάτι εντελώς δια­φο­ρε­τικό».

Στην συνέ­χεια πρό­σθεσε «ας δούμε λίγο πως και οι γονείς μας μπορεί να ξεκί­νη­σαν και να κάνουν κάτι άλλο. Ένα μετα­πτυ­χιακό να τους ενέ­πνευσε, μια εξέλιξη στη ζωή, ένα συμβάν. Άρα πηγαί­νουμε, δίνουμε τον καλύ­τερό μας εαυτό με ηρεμία. Έχουμε πλέον δια­βά­σει ότι ήταν να δια­βά­σουμε, έχουμε κάνει τις επα­να­λή­ψεις μας», ενώ συμπλή­ρωσε πως τα παιδιά να χρη­σι­μο­ποιούν μέχρι τελευ­ταία μέρα το ψηφιακό φρο­ντι­στή­ριο.

Ανα­φε­ρό­μενη στο ψηφιακό φρο­ντι­στή­ριο είπε… «Πήγε πολύ καλά για πρώτη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι έγινε πολύ καλή προ­σπά­θεια από τον προ­κά­τοχο τον Κυριάκο Πιερ­ρα­κάκη με πολύ καλούς καθη­γη­τές του δημό­σιου σχο­λείου, οι οποίοι κάθε μέρα αναρ­τούν και­νούρ­γιο υλικό.

Τώρα έχουμε κάνει επα­να­λή­ψεις μετά τον Απρίλιο, έτσι ώστε τα παιδιά να ξέρουν ότι σε κάθε μάθημα πριν δώσουν τις εξε­τά­σεις τους, μπορούν να κάνουν μια τελευ­ταία επα­νά­ληψη.

Και βέβαια το ψηφιακό φρο­ντι­στή­ριο δεν στα­μα­τάει και του χρόνου θα συνε­χί­σουμε και νομίζω ότι θα γίνει πλέον θεσμός.

Και­νούρ­για μαθή­ματα από την 5η Δημο­τι­κού μέχρι και την τελευ­ταία τάξη του Λυκείου. Ασύγ­χρονα και τα μαθή­ματα της τρίτης Λυκείου, live.

Και επειδή με ρωτή­σατε με αριθ­μούς, να πούμε με αριθ­μούς αν φαντα­στείτε ότι δίνουν αυτή τη στιγμή περίπου 100.000 υπο­ψή­φιοι μαθή­τριες και μαθητές έχουν μπει χρήστες άνω των 45.000».

Πηγή: newsit,gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.