ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιππική αντοχή: Πρωταθλήτρια Ελλάδας Ενηλίκων η Στέλλα Παπανικολάου του ΚΕΙΡ

Δημήτρης Στούμπης 3 λεπτά ανάγνωση
Ιππική Αντοχή- Στέλλα Παπανικολάου- ΚΕΙΡ

Σπου­δαία επι­τυ­χία για την Στέλλα Παπα­νι­κο­λάου του Κέντρου Εκπαι­δεύ­σεως Ιππα­σίας Ρόδου, καθώς κατέ­κτησε τον τίτλο της πρω­τα­θλή­τριας Ελλάδας Ενη­λί­κων για το 2025 στους αγώνες που έγιναν μέσα στο σαβ­βα­το­κύ­ριακο στο Κάστρο Βοιω­τίας.

Η Ροδί­τισσα αμαζόνα με τον ίππο Ga Evinia  πήρε την πρωτιά και στον Διεθνή Αγώνα που φιλο­ξε­νή­θηκε στο ίδιο μέρος.

Από εκεί και πέρα, καλή παρου­σία είχαν και οι υπό­λοι­ποι αθλητές και αθλή­τριες του ΚΕΙΡ, με τη σχετική ανα­κοί­νωση που εξέδωσε προς ενη­μέ­ρωση να ανα­φέ­ρει τα ακό­λουθα:

«Μεγάλη η χαρά για την ομάδα μας. Πρω­τα­θλή­τρια  Ελλάδας η Στέλλα Παπα­νι­κο­λάου με την Ga Evinia  και πρώτη θέση στο Διεθνή Αγώνα των 100χλμ.

Η Μάρθα Περίδη κατέ­λαβε μια 4η  θέση στο Πρω­τά­θλημα Νέων Ιππέων και την 3η θέση στο Διεθνή Αγώνα των 100χλμ.

Η Έμμα Για­κου­μάκη κατέ­κτησε την  5η  θέση στο Πρω­τά­θλημα Νέων Ιππέων και την 4η  στον Διεθνή Αγώνα των 100χλμ.

Η Στέλλα Βαρελη ήταν δεύτερη στην κατη­γο­ρία των 80χλμ. Η Μαρ­κέλλα Δια­μα­ντή ήταν τρίτη στην κατη­γο­ρία των 80χλμ.

Ένα μεγάλο ευχα­ρι­στώ στους αθλητές, στους βοηθούς και στους υπο­στη­ρι­κτές μας.

Ευχα­ρι­στούμε την Blue Star Ferries που μας στη­ρί­ζει τόσα χρόνια, την Rodos Cars – Rent A Car, το The Epavlis  και τον κύριο Κάλ­λι­στο Δια­κο­γε­ωρ­γίου που στη­ρί­ζει πάντα την προ­σπά­θεια μας και είναι δίπλα στην ιππασία και στον αθλη­τι­σμό».

Αξίζει να σημειώ­σουμε την ανα­κοί­νωση που εξέδωσε η Ελλη­νική Ομο­σπον­δία Ιππα­σίας ανα­φέ­ρο­ντας τα εξής:

«Παπα­νι­κο­λάου, Τουλή, Μερ­μι­γκίδη και Μπα­ρούδα οι πρω­τα­θλή­τριες Ιππικής Αντοχής!

Με επι­τυ­χία και τις αμα­ζό­νες να πρω­τα­γω­νι­στούν κατα­κτώ­ντας όλους τους τίτλους ολο­κλη­ρώ­θηκε την Κυριακή, 25 Μαΐου στο Κάστρο Βοιω­τίας το  Πρω­τά­θλημα και o Διεθνής Αγώνας Ιππικής Αντοχής, με διορ­γα­νωτή τον Ιππικό Όμιλο Αυλώνα.

Πιο συγκε­κρι­μένα, στην Κατη­γο­ρία Ενη­λί­κων, πρω­τα­θλή­τρια και νική­τρια του Διε­θνούς Αγώνα CEI1* Ενη­λί­κων ανα­δεί­χθηκε η Στέλλα Παπα­νι­κο­λάου με την GA Evinia του ΚΕΙΡ δια­νύ­ο­ντας τα 104χλμ. στον καλύ­τερο χρόνο,  σε 6:57:20, ενώ στην 2η  θέση του Πρω­τα­θλή­μα­τος και του Διε­θνούς Αγώνα ήταν η Νεκτα­ρία Αλιφέρη του ΑΙΟΜ με την GA Artemis με χρόνο 07:27:17.

Στην Κατη­γο­ρία Νέων Ιππέων, στην οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε για πρώτη φορά Πρω­τά­θλημα, πρω­τα­θλή­τρια ήταν η Βιολέτα- Βασι­λική Τουλή του ΙΟΜ με τον Hakim δια­νύ­ο­ντας τα 104χλμ. της δια­δρο­μής της σε χρόνο 07:14:36. Στην 2η θέση ήταν η Αλίκη Κων­στα­ντί­νί­δου του ΙΠΟΑ με την Evridika, που κατέ­κτησε και την 1η  θέση στο Διεθνή Αγώνα CEIYJ1*- Εφήβων- Νέων Ιππέων της Κυρια­κής, με χρόνο 07:14:42 και στην 3η  θέση η Ανα­στα­σία Κακαβά του ΑΙΟΜ με την Evagelia με χρόνο 07:27:17.

Στην Κατη­γο­ρία Εφήβων, πρω­τα­θλή­τρια ήταν η Αγγε­λική Μερ­μιν­γκίδη του ΙΠΟΑ με τον Kami ολο­κλη­ρώ­νο­ντας τα 83,760χλμ. της δια­δρο­μής σε 05:04:15. Στην 2η  και 3η  θέση αντί­στοιχα ήταν η Φωτεινή- Άρτεμις Χου­λιάρα με τον Kalos του ΙΟΠΙ με χρόνο 05:18:29 και η Σοφία Πολ­λά­του του ΙΠΟΑ με τον Aslan με χρόνο 05:18:30.

Στην Κατη­γο­ρία Παίδων, πρω­τα­θλή­τρια ανα­δεί­χθηκε η Σοφία Ευαγ­γε­λία Μπα­ρούδα του ΑΙΟΛJC με τον Sirocco ολο­κλη­ρώ­νο­ντας τα 60,72χλμ. της δια­δρο­μής της σε 03:56:32. Δεύτερη ήταν η Νικο­λέττα Κων­στα­ντι­νί­δου του ΙΠΟΑ με τον Khalif με χρόνο 03:57:31 και τρίτη η Ελένη Χαρά Ροκάκη με τον Nihal του ΙΠΟΑ επίσης με χρόνο 03:59:30.

Στο Διεθνή Αγώνα CEI2* με τη μεγα­λύ­τερη δια­δρομή των 124,240χλμ. στην κατη­γο­ρία Ενη­λί­κων νικητής ήταν ο Θεό­δω­ρος Λαντα­βός με τον Colorado Dream του ΙΟΚΑΛSG που διένυσε την από­σταση σε 10 ώρες (10:00:15) και στην κατη­γο­ρία CEIYJ2* Εφήβων- Νέων Ιππέων των 124,240χλμ. η Μαριάννα Ρούσση με τον M Aggeo του ΙΠΟΑ με χρόνο 08:37:39. Τέλος, και η Αρετή Πατσιούρα του ΙΟΚΙΛ με τον Salamon Ektoras R ήταν η νική­τρια του  CEIYJ1* Εφήβων- Νέων Ιππέων στα 104χλμ. του Σαβ­βά­του με χρόνο  08:10:36».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.