ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Στόχος, η προσέλκυση πολλών μεγάλων και μικρών σκαφών αναψυχής»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης

Η προ­σέλ­κυ­ση πολ­λών μι­κρών και με­γά­λων σκα­φών ανα­ψυ­χής στην Ελ­λά­δα είναι στό­χος της κυ­βέρ­νη­σης ώστε να ανα­πτυ­χθεί ο θα­λάσ­σιος του­ρι­σμός. Αυτό επε­σή­μα­νε ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Αι­γαί­ου, Μιλ­τιά­δης Βαρ­βι­τσιώ­της, μι­λώ­ντας στα εγκαί­νια της έκ­θε­σης «Ναυ­τι­κό Σα­λό­νι» η απο­τε­λεί τον κο­ρυ­φαίο θεσμό στον τομέα των θα­λάσ­σιων ερα­σι­τε­χνι­κών και επαγ­γελ­μα­τι­κών δρα­στη­ριο­τή­των και «άνοι­ξε τις πύλες της» την Πέμ­πτη, μετά από διά­στη­μα δύο ετών λόγω οι­κο­νο­μι­κών δυ­σκο­λιών.

Ο κ. Βαρ­βι­τσιώ­της, ανα­φέρ­θη­κε στις ση­μα­ντι­κές με­ταρ­ρυθ­μί­σεις που υλο­ποί­η­σε το τε­λευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα το Υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας και Αι­γαί­ου για την ανα­μόρ­φω­ση του γιώ­τινγκ και την ανά­πτυ­ξη του θα­λάσ­σιου του­ρι­σμού στη χώρα μας.

«Προσ­δο­κού­με η αγορά να ανέ­βει. Προσ­δο­κού­με να φέ­ρου­με πε­ρισ­σό­τε­ρα σκάφη στη χώρα, μικρά και με­γά­λα. Μά­λι­στα, για αυτό το λόγο, όταν πε­ρά­σα­με στο τέλος του χρό­νου τις ρυθ­μί­σεις για τα σκάφη ανα­ψυ­χής, κα­ταρ­γή­σα­με το φόρο πο­λυ­τε­λεί­ας 10% σε όλα τα σκάφη. Δε λέω ότι τα πράγ­μα­τα με ένα νόμο γί­να­νε με μα­γι­κό τρόπο κα­λύ­τε­ρα. Υπάρ­χουν υπο­δο­μές που πρέ­πει να φτιά­ξου­με, οφεί­λου­με να φτιά­ξου­με ρά­μπες, υπο­δο­μές στις μα­ρί­νες και να δώ­σου­με λύ­σεις σε προ­βλή­μα­τα δικών σας επι­χει­ρή­σε­ων που έχουν σχέση με την ναυ­τι­λία και την αδειο­δό­τη­σή τους» και προ­σέ­θε­σε:

«Αυτό που θέλω να ξέ­ρε­τε είναι ότι ως φίλος του yachting, ως φίλος του coating, ως φίλος των σκα­φών ανα­ψυ­χής και του θα­λασ­σί­ου του­ρι­σμού, οι συ­νερ­γά­τες μου και εγώ θα εί­μα­στε πάντα δίπλα στο πλευ­ρό σας. Στό­χος μας είναι να ανα­πτύ­ξου­με την επαφή των Ελ­λή­νων με τη θά­λασ­σα, να ανα­πτύ­ξου­με τον τομέα του θα­λασ­σί­ου του­ρι­σμού, όπως και την κα­θιέ­ρω­ση και αδειο­δό­τη­ση του αλιευ­τι­κού του­ρι­σμού. Μία Υπουρ­γι­κή Από­φα­ση που εδώ και πολύ καιρό εκ­κρε­μού­σε, αλλά μόλις προ­χθές υπο­βλή­θη­κε στην επι­τρο­πή των κομ­μά­των ώστε να ανα­πτύ­ξου­με και αυτό το κομ­μά­τι, θα γίνει σύ­ντο­μα πραγ­μα­τι­κό­τη­τα».

newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.