ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα άνοδος στην επιβατική κίνηση στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΆ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Νέα σημα­ντική άνοδο εμφά­νισε η επι­βα­τική κίνηση στα 14 περι­φε­ρειακά αερο­δρό­μια που δια­χει­ρί­ζε­ται η Fraport Greece. Ειδι­κό­τερα, τον Σεπτέμ­βριο, σε ετήσια βάση σύγκρι­σης, ο αριθμός των επι­βα­τών ενι­σχύ­θηκε κατά 3,7%, σε 5,3 εκατ.

Στα περισ­σό­τερα αερο­δρό­μια, η επι­βα­τική κίνηση έχει ανοδική πορεία, πλην αυτών σε Μύκονο (-6,9%) που δια­κί­νησε 252,5 χιλ. άτομα, Καβάλα (-4%), Κεφαλ­λο­νιά (-1,1%), Κω (-0,7%) και Άκτιο (-0,3%), Κατά τον τελευ­ταίο μήνα του Φθι­νο­πώ­ρου, αύξηση κατά 1,9% εμφά­νι­σαν και οι πτήσεις των οποίων ο αριθμός δια­μορ­φώ­θηκε σε 38,4 χιλ.

Σε επίπεδο εννε­ά­μη­νου, έναντι του αντί­στοι­χου δια­στή­μα­τος του 2023, η επι­βα­τική κίνηση στα μεγα­λύ­τερα αερο­δρό­μια της Περι­φέ­ρειας ενι­σχύ­θηκε κατά 5,9%, σε 30,1 εκατ. ταξι­διώ­τες.

Υπο­χώ­ρηση εμφά­νι­σαν η Καβάλα (-5,5%) και η Μύκονος (-2,3%) της οποίας το αερο­δρό­μιο δια­κί­νησε περίπου 1,5 εκατ. άτομα. Κατά το ίδιο διά­στημα, οι πτήσεις ενι­σχύ­θη­καν κατά 3,9%, σε 234,7 χιλ.

Πηγή: moneyreview.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.