Ειδήσεις

Ενημέρωση για θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από τον Στάθη Κουσουρνά

Πλήρη ενημέρωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου θα έχει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σημειώνεται  πως για χθες το μεσημέρι  ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είχε προγραμματίσει  συνάντηση   με τον  πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου.
Στη συνάντηση  είχαν προσκληθεί για να συμμετάσχουν, ο νέος  πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και η  αντιπρόεδρος κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου. Τελικά, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του κ. Φώτη Χατζηδιάκου η συνάντηση μετατέθηκε για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
«Δεν κατέστη τελικά  δυνατό να πραγματοποιηθεί σήμερα  η συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά. Μετατέθηκε για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Στάθης Κουσουρνάς  ήταν  πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και θα πρέπει να ενημερώσει τη νέα δημοτική αρχή για αρκετά σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τα έσοδα του ΔΛΤΝΔ και τα έργα τα οποία δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία ολοκληρώθηκε  στις 31 Αυγούστου.
«Θα συζητήσουμε για το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για το έτος 2015. Πρέπει να ενημερωθούμε και για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή », δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Σε ερώτηση σχετικά με τα έργα που πρέπει  να προχωρήσουν,  ο κ. Μιχάλης  Χριστοδούλου δήλωσε:
«Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει το έργο της κατασκευής  κτηρίου αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Ακαντιάς.  Στα σχέδιά μας είναι και η επέκταση του ξύλινου πεζοδρομίου ώστε να φθάσει μέχρι τη μαρίνα. Πρέπει να εξετάσουμε  και  το θέμα της λειτουργίας του  νέου Καρνάγιου. Το έργο αυτό όμως εξαρτάται από τη μεταφορά των τσιγγάνων, που ζουν σε καταυλισμό στο Κορακόνερο».
Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου είναι και ο καθαρισμός του λιμένα των Φανών.
«Το έργο, που σχετίζεται με τον καθαρισμό του λιμένα στις Φάνες έχει δημοπρατηθεί. Πρέπει ο ανάδοχος να ξεκινήσει τις εργασίες και να τις τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα », δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Για τη νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου το μεγάλο στοίχημα είναι η δημιουργία υδατοδρομίου για τη δρομολόγηση υδροπλάνων.
Στο  σημαντικό αυτό θέμα έχει αναφερθεί ήδη  ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόθεση του είναι να μην μείνει ουραγός η Ρόδος στη στιγμή που άλλοι τουριστικοί προορισμοί έχουν προχωρήσει πολύ σε αυτό τον τομέα.
«Μας απασχολεί το ζήτημα  της δημιουργίας υδατοδρομίου στη Ρόδο.  Συζήτηση σχετικά με το θέμα θα γίνει σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Η πρώτη συνεδρίαση του  διοικητικού συμβουλίου του   Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου