ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Jani Topalli

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
Τζάνη Τοπάλυ

Συνε­χί­στηκε και χθες και διεκόπη για σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικα­στή­ριο της Κω, η δίκη για την πολύ­κροτη υπόθεση με κατη­γο­ρού­με­νους έναν 53χρονο ημεδαπό και τον 20χρονο γιο του για την πράξη της ανθρω­πο­κτο­νίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά­σταση κατά συναυ­τουρ­γία του εργο­λά­βου οικο­δο­μών Τζάνη Τοπάλυ του Χαμίτ, 46 ετών, πατέρα τριών ανή­λι­κων παιδιών.

Συνο­λικά στο πρώτο διήμερο της ακρο­α­μα­τι­κής δια­δι­κα­σίας εξε­τά­στη­καν 10 μάρ­τυ­ρες ενώ σήμερα έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί να εξε­τα­στούν μεταξύ άλλων καθη­γη­τής της ιατρο­δι­κα­στι­κής υπη­ρε­σίας του Πανε­πι­στη­μίου Αθηνών, τεχνι­κός σύμ­βου­λος της οικο­γέ­νειας του δολο­φο­νη­θέ­ντος και ακο­λού­θως τεχνι­κός σύμ­βου­λος ιατρο­δι­κα­στής των κατη­γο­ρου­μέ­νων.

Μάλιστα χθες παρου­σιά­στη­καν σε οθόνες που λει­τούρ­γη­σαν στην αίθουσα στοι­χεία από βίντεο μαγνη­το­σκό­πη­σης που συγκέ­ντρωσε η Υπο­διεύ­θυνση Ασφα­λείας Ρόδου και επι­κα­λεί­ται η πλευρά της υπο­στή­ρι­ξης της κατη­γο­ρίας. Ειδικός τεχνι­κός σύμ­βου­λος της οικο­γέ­νειας του θύματος επι­βε­βαί­ωσε με επί­κληση των στοι­χείων αυτών τη συμ­με­τοχή στο έγκλημα και των δύο κατη­γο­ρού­με­νων.

Θυμί­ζουμε ότι οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι ισχυ­ρί­ζο­νται ότι ο θάνατος του 46χρονου οφεί­λε­ται σε ατύχημα κατά τη διάρ­κεια συμπλο­κής υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι επήλθε προ­φα­νώς από την πτώση του στο έδαφος, ενώ είχε αναι­σθη­το­ποι­η­θεί με σχοινί στο λαιμό του.

Συμφωνα με το κατη­γο­ρη­τή­ριο, την 28η Αυγού­στου 2022 κατόπιν συνα­πό­φα­σης και ενερ­γώ­ντας με κοινό δόλο αφαί­ρε­σαν από κοινού τη ζωή άλλου.

Ειδι­κό­τερα, στο Φαλη­ράκι Ρόδου, την 28η Αυγού­στου 2022 και περί ώρα 23:00, κατόπιν φρα­στι­κού επει­σο­δίου και δια­πλη­κτι­σμού με τον Jani Topalli του Hamit, στον εξω­τε­ρικό χώρο ξενο­δο­χείου ιδιο­κτη­σίας του πρώτου κατη­γο­ρου­μέ­νου, ενερ­γώ­ντας από κοινού, κατα­φέ­ρο­ντας χτυ­πή­ματα στο κεφάλι και εν συνε­χεία με τη χρήση ενός σχοι­νιού χρώ­μα­τος μπλε, το οποίο τύλιξαν με βία γύρω από το λαιμό του ανωτέρω και σφίγ­γο­ντας αυτό, επέ­φε­ραν τον θάνατό του.

Εν συνε­χεία, τοπο­θέ­τη­σαν το πτώμα του ανωτέρω στο αυτο­κί­νητο, μάρκας Mitsubishi, μοντέλο L200, ιδιο­κτη­σίας του πρώτου κατη­γο­ρου­μέ­νου και απέρ­ρι­ψαν αυτό σε ορεινή ερημική τοπο­θε­σία στην Ψίνθο, ενώ μετέ­φε­ραν και εγκα­τέ­λει­ψαν το αυτο­κί­νητο, μάρκας Honda ιδιο­κτη­σίας του θανό­ντος στην περιοχή της Αγίας Παρα­σκευής στις Καλυ­θιές.

Ακο­λού­θησε προ­σπά­θεια απο­προ­σα­να­το­λι­σμού των Αρχών, προ­κει­μέ­νου να μην απο­κα­λυ­φθεί η πράξη τους.

Ως συνή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σής τους παρί­στα­νται οι δικη­γό­ροι κ.κ. Ιωάννης και Νικό­λαος Αλετράς και Δημή­τρης Βερ­βέ­ρης και ως συνή­γο­ροι για την στήριξη της κατη­γο­ρίας οι δικη­γό­ροι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης, Μαρίνα Κρανίτη – Τσέρκη και Νίκος Πατε­ρά­κης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.