ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξέμεινε από “άσο” και έχασε στο τέλος ο Κολοσσός!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΟΚ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Για 28 λεπτά έλεγχε απο­λύ­τως το ρυθμό του αγώνα, ωστόσο χωρίς πλέι-μέικερ (τραυ­μα­τί­στη­καν από νωρίς Περά­ντες και Κολο­βέ­ρος),ο Κολοσ­σός ηττή­θηκε από τον Π.Α.Ο.Κ. με 93-81, στο παι­χνίδι με το οποίο «έπεσε» η αυλαία της 9ης αγω­νι­στι­κής στη Basket League. Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα προη­γή­θηκε ακόμη και με +14, έχοντας σε εξαι­ρε­τική μέρα τους Γκά­ου­ντλοκ και Ουτόμι, ωστόσο ο «δικέ­φα­λος» έκανε επι­μέ­ρους σερί 42-17(!) και πήρε τη νίκη και με διψήφια διαφορά.

Καλύ­τε­ρος ήταν ο Κολοσ­σός σχεδόν σε όλη τη διάρ­κεια του α’ ημι­χρό­νου. Με όπλο την ευστο­χία του στα τρί­πο­ντα, πήρε από την αρχή το προ­βά­δι­σμα και μάλιστα προη­γή­θηκε ακόμη και με +11, στην μεγα­λύ­τερη τιμή του. Οι Ροδίτες μπήκαν δυνα­μικά και προη­γή­θη­καν με 2-5 και 5-8 (2’), με τους Θεσ­σα­λο­νι­κείς να μειώ­νουν σε 9-11 με τον Άλστον στο 3’. Η ομάδα του Κούρο Σεγκούρα με συνε­χό­με­νους πόντους του Μπρα­ΐ­κο­βιτς ξέφυγε με 11-18 (5’) απέ­να­ντι στον Π.Α.Ο.Κ. που έπαιζε άμυνα με τα μάτια. Όταν μάλιστα ο Ουτόμι πήρε το όπλο του, το σκορ έγινε 15-26 (7’), με τον Κολοσσό να κυριαρ­χεί πλήρως στο παρκέ. Η ομάδα του Φώτη Τακια­νού κατά­φερε να μειώσει πάντως σε 23-28 στο α’ δεκά­λε­πτο. Αξίζει να σημειω­θεί ότι ο Κολοσ­σός είχε 5/9 τρί­πο­ντα, αλλά και με δύο φάουλ τον Μπραϊ­κο­βιτς, ενώ για τον Π.Α.Ο.Κ. τραυ­μα­τί­στηκε νωρίς ο Χάρισον.

Στο β’ δεκά­λε­πτο οι γηπε­δού­χοι ξεκί­νη­σαν καλύ­τερα και μείωσαν με τους Σμιθ και Γκίλμορ σε 27-28, αλλά ο Κολοσ­σός βρήκε λύσεις και απά­ντησε με σερί 0-7, κάνο­ντας το σκορ 27-35 (15’). Με τον Άλστον ο Π.Α.Ο.Κ. ροκά­νισε τη διαφορά (34-37 στο 17.30), αλλά και πάλι ο Κολοσ­σός είχε λύσεις (36-42), ενώ με τους Ουτόμι και Τζόρ­γκεν­σεν έκλεισε το α’ ημί­χρονο με 38-47. Αξίζει να σημειω­θεί ότι τραυ­μα­τί­στη­καν και οι δύο πόιντ-γκαρντ του Κολοσ­σού (Περά­ντες και Κολο­βέ­ρος), ενώ ο Χάρισον επέ­στρεψε στο παρκέ, εμφανώς αρχικά όμως επη­ρε­α­σμέ­νος. Στο διά­στημα αυτό ο Κολοσ­σός είχε 50% στα τρί­πο­ντα (8/16), ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. μόλις 2/7, με τον Ουτόμι να είναι ο πρω­τα­γω­νι­στής για τους Ροδίτες.

Στο γ’ δεκά­λε­πτο οι «θαλασσί» κατά­φε­ραν να πάρουν τη μεγα­λύ­τερη διαφορά του με τρί­πο­ντο του Γκά­ου­ντλοκ όταν και ξέφυγαν με +14 (40-54 στο 22’), αφού λει­τουρ­γού­σαν καλύ­τερα σε όλα τα επίπεδα. Ο ίδιος έκανε το 46-60 (24’), με τον Π.Α.Ο.Κ. να αντι­δράει και να μειώνει σε 51-60 (25’). Ο Κολοσ­σός εκ νέου βρέθηκε στο +12 (52-64), όμως ένα «νεκρό» διά­στημα ενάμισι λεπτού, έδωσε το δικαί­ωμα στον «δικέ­φαλο» να μπει για τα καλά στο παι­χνίδι. Με μίνι σερί 6-0, ο Π.Α.Ο.Κ. μείωσε από 55-66 σε 61-66 με τον Σμιθ και αυτό ήταν το απο­τέ­λε­σμα του γ’ δεκά­λε­πτου. Ο Κολοσ­σός παί­ζο­ντας χωρίς «καθαρό» άσο βρέθηκε στο +14, αλλά οι γηπε­δού­χοι το μάζεψαν στο φινάλε.

Όπως τελεί­ωσε το ημί­χρονο, έτσι ξεκί­νησε το τελευ­ταίο δεκά­λε­πτο… Οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς με συνε­χό­μενα τρί­πο­ντα και με σερί 9-0 πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά 72-69 με τρί­πο­ντο του Φρί­ντρικ­σον. Ο Κολοσ­σός έπαθε μπλακ-άουτ, ο Γκά­ου­ντλοκ κου­ρά­στηκε και η ροδί­τικη ομάδα δεν άντεξε χωρίς «άσο» στο παι­χνίδι της. Ο Π.Α.Ο.Κ. «έτρεξε» σερί 15-3 και ξέφυγε μάλιστα με 76-69 σε διά­στημα τεσ­σά­ρων λεπτών (34’), με τους Θεσ­σα­λο­νι­κείς να ελέγ­χουν το ρυθμό. Ο «δικέ­φα­λος» με τρί­πο­ντες «βόμβες» τιμώ­ρησε τον Κολοσσό με τον ίδιο τρόπο (79-72 και 84-76 στο 36’). Ο Π.Α.Ο.Κ. με φοβερό momentum και ρεσιτάλ ευστο­χίας έξω από τα 6.75, ξέφυγε ακόμη και με +11 (87-76 στο 37’), οι Ροδίτες δεν μπο­ρού­σαν να αλλά­ξουν τα δεδο­μένα και μοιραία γνώ­ρι­σαν την ήττα. Ο Κολοσ­σός ήταν εξαι­ρε­τι­κός για 28 λεπτά στην Πυλαία, αλλά δικαιο­λο­γη­μένα χωρίς οργα­νωτή (ο Περά­ντες έπαιξε 14 λεπτά και ο Κολο­βέ­ρος μόλις για 4), δεν μπο­ρού­σαν να αντέ­ξουν μέχρι το τέλος.

Τα δεκά­λε­πτα ήταν: 23-28, 38-47(ημ.), 61-66, 93-81

Διαι­τη­τές: Τσολάκος- Μαγκλογιάννης- Χρι­στι­νά­κης

Π.Α.Ο.Κ. (Τακια­νός): Σμιθ 16(3), Γκίλμορ 10(1), Χάρισον 15(1), Τσιακ­μάς 2, Σχίζας 7(1), Τσα­ΐ­ρέ­λης 10, Φρί­ντρικ­σον 14(3), Μαρ­γα­ρί­της, Άλστον 12, Μπε­λιά­ου­σκας 7(1).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Σεγκούρα): Γκά­ου­ντλοκ 20(3), Τζόρ­γκεν­σεν 12(2), Ουτόμι 11(3), Κολο­βέ­ρος 2, Μπραϊ­κο­βιτς 12, Πετρό­που­λος 5(1), Μπιλλής 4, Καμα­ρια­νός, Γόντι­κας 2, Πόλεϊ 10(2), Περά­ντες 3(1)

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.