ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε πολύ μεγάλη λιτότητα και δρακόντεια μέτρα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Υπέρ της πρό­τα­σης της Κομι­σιόν για «ιδιο­κτη­σία» του δημο­σιο­νο­μι­κού δρόμου κάθε κράτους-μέλους, αλλά και δημο­σιο­νο­μική ευε­λι­ξία, με αντάλ­λαγμα την υλο­ποί­ηση των μεταρ­ρυθ­μί­σεων, εν όψει της ανα­μόρ­φω­σης του Ευρω­παϊ­κού Συμ­φώ­νου Στα­θε­ρό­τη­τας, τάχθηκε εκ νέου από τη Γερ­μα­νία ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης.

Μιλώ­ντας με τον επι­κε­φα­λής του CDU, Φρί­ντριχ Μερτς, σε εκδή­λωση του Ιδρύ­μα­τος «Κόνραντ Αντε­νά­ουερ» με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη – Ενα νέο κεφά­λαιο με πρω­θυ­πουργό τον Κυριάκο Μητσο­τάκη», ο Ελληνας πρω­θυ­πουρ­γός τόνισε πως «πρέπει να απο­φύ­γουμε τα λάθη του παρελ­θό­ντος, όπου είχαμε πολύ μεγάλη λιτό­τητα και δρα­κό­ντεια δημο­σιο­νο­μικά μέτρα με απο­τέ­λε­σμα ένα νέο κύκλο ύφεσης και αδυ­να­μία επί­τευ­ξης των δημο­σιο­νο­μι­κών μας στόχων».

Αρχικά, ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανέφερε πως η χώρα μας βρέθηκε μπροστά σε μια κατα­στροφή στην οικο­νο­μία της και τόνισε πως χρεια­ζό­ταν να γίνουν πολλά για να εξυ­γιαν­θούν τα οικο­νο­μικά. «Μην ξεχνάμε ότι χάσαμε το 25% του ΑΕΠ τα τελευ­ταία χρόνια. Η Ελλάδα που θυμάστε κατά τη διάρ­κεια της κρίσης δεν υπάρχει πλέον», είπε.

«Είναι αδια­πραγ­μά­τευτη η δημο­σιο­νο­μική μας πει­θαρ­χία, μέσω μιας φιλο­α­να­πτυ­ξια­κής πολι­τι­κής. Είναι δέσμευσή μου προς τους Ελληνες πολίτες να μην ξανα­πε­ρά­σουμε ό,τι έγινε το 2010 με την οικο­νο­μική κρίση», σημεί­ωσε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Ανα­φερ­θείς στο μετα­να­στευ­τικό, ο πρω­θυ­πουρ­γός υπο­γράμ­μισε πως «πλέον μπο­ρούμε να δια­χει­ρι­στούμε τις ροές και να προ­ω­θούμε ταυ­τό­χρονα τις δια­δι­κα­σίες απο­νο­μής ασύλου. Χρεια­ζό­μα­στε περισ­σό­τερη βοήθεια, περισ­σό­τερα χρήματα, καλύ­τερη συνερ­γα­σία με τις τρίτες χώρες και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τερη πολι­τική επι­στρο­φών. Είμαι περισ­σό­τερο αισιό­δο­ξος πλέον, καθώς στο Ευρω­παϊκό Συμ­βού­λιο υπάρχει πλέον μεγα­λύ­τερη κατα­νό­ηση για το ζήτημα».

«Διαφωνώ απόλυτα με τα σχόλια Ερντο­γάν για τη Χαμάς»

Σε σχέση με τις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέσεις, ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανέφερε πως «έχουμε συμ­φω­νή­σει με την Τουρκία σε έναν Οδικό Χάρτη για την εξο­μά­λυνση των διμερών μας σχέσεων, ώστε να προ­βάλ­λουμε τη “θετική” ατζέντα».

«Πείσαμε την Τουρκία πως η προη­γού­μενη ανα­θε­ω­ρη­τική της στάση έναντι της Ελλάδος ήταν εξόχως αντι­πα­ρα­γω­γική. Τους τελευ­ταί­ους μήνες οι σχέσεις μας χαρα­κτη­ρί­ζο­νται από détente. Εχω συνα­ντή­σει ήδη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν δύο φορές τους τελευ­ταί­ους μήνες. Προ­φα­νώς και διαφωνώ απόλυτα με τα σχόλιά του για τη Χαμάς, αλλά αυτό δεν απο­τε­λεί λόγο για να μην τον καλω­σο­ρίσω στην Ελλάδα σε κάτι λιγό­τερο από έναν μήνα, όπου θα συζη­τή­σουμε για τις διμε­ρείς μας σχέσεις».

«Εχουμε όλοι μας συμ­φέ­ρον να μη γενι­κευ­θεί η σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς», τόνισε ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Με πλη­ρο­φο­ρίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.