ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινικές διώξεις σε Ουκρανό διακινητή μεταναστών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ποι­νι­κές διώξεις για μετα­φορά από το εξω­τε­ρικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαί­ωμα εισόδου στο ελλη­νικό έδαφος εκ κερ­δο­σκο­πίας και κατά συρροή άσκησε η Εισαγ­γε­λέας Υπη­ρε­σίας εις βάρος ενός 44χρονου υπηκόου Ουκρα­νίας κατοί­κου Τουρ­κίας που συνε­λή­φθη την 11η Σεπτεμ­βρίου 2023 το πρωί στην θαλάσ­σια περιοχή δια­βα­τών της Σύμης.

Την 11η Σεπτεμ­βρίου 2023 και περί ώραν 07:42 σκάφος του λιμε­νι­κού απέ­πλευσε από την βάση του προς τυχόν εντο­πι­σμό – παροχή συν­δρο­μής σε λέμβο με ικανό αριθμό επι­βαι­νό­ντων σε θαλάσ­σια περιοχή της Σύμης.

Περί ώρα 08:17 Π. εντό­πισε στην θαλάσ­σια περιοχή Δια­βα­τών ακυ­βέρ­νητο πνευστό σκάφος χρώ­μα­τος γκρι με μία εξω­λέμ­βια μηχανή στο οποίο επέ­βαι­ναν 21 άτομα.

Κατά την προ­α­νά­κριση προ­έ­κυψε ότι οι ανωτέρω κατέ­βα­λαν το ποσό των 4.000 ευρώ έκαστος για να μετα­φερ­θούν με το ανωτέρω σκάφος από την Τουρκία στην Ελλάδα ενώ ανα­γνώ­ρι­σαν τον δια­κι­νητή – κυβερ­νήτη ουκρα­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας, ο οποίος και συνε­λή­φθη.

Θα απο­λο­γη­θεί ενώπιον της Ανα­κρί­τριας Υπη­ρε­σίας την 14η Σεπτεμ­βρίου 2023.

Ως συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του παρί­στα­ται η δικη­γό­ρος κ. Καν­διούλα Πολυ­χρόνη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.